Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Istanbul’da lâle mevsimi başladı




İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi tarafından anavatanında yetiştirilmeye başlanan lâleler açmaya başladı.


İstanbul’da Lâle mevsimi başladı
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi tarafından anavatanında yetiştirilmeye başlanan lâleler açmaya başladı. İstanbul 7. Lâle Festivali bu yıl 7-29 Nisan tarihlerinde yapılacak. Bu yıl İstanbul’da lâle dikimi yapılırken belirli geometrik şekiller ve figürler esas alınarak lâle portalları oluşturuldu.


Yeşil alanlar içerisinde nazar boncuğu, Şelâle, Türk Bayrağı, çeşitli insan figürleri de lâle ile peyzaj hazırlandı. İstanbul’un 2012 yılı Avrupa Spor Başkenti olması dolayısıyla lâlelerden sporla alâkalı figürler de oluşturuldu. Bir Türk çiçeği olan Lâle Anadolu’dan önce, Avrupa’ya daha sonra da Dünya’ya yayıldı.


Bizim geçmiş kültürümüzde, sosyal hayatımızda çok önemli bir yeri olan lâle Başkan Kadir Topbaşâ€™ın direktifleri doğrultusunda anavatanına getirildi. 2005 yılında dikilen Lâle Soğanlarının tamamı yurt dışından alınırken günümüzde ise her yıl yaklaşık 10 milyon adet Lâle Soğanının yüzde 30’u İstanbul’un Çatalca ve Silivri İlçelerindeki köylüler tarafından üretilmekte; yüzde 60’ı Konya, Çumra’daki üreticilerden alınıyor.


Bu uygulama ile İstanbul’da üretim yapan köylülere ve diğer yerli üreticilere dünyanın krizlerle mücadele ettiği bir dönemde ek kaynak ve istihdam imkânı sağlıyor. 2012 Lâle Mevsimi için, İstanbul’da, 104 türde, 11 milyon 650 bin adet lâle dikilirken, maliyeti 2 milyon 680 bin lira oldu.


Yeni Asya Gazetesi



Bu habere çok sevindim. Burda Hollanda da turistlerin akin ettigi kocaman bir lalebahcesi var ve lale Hollandanin sembollerinden biri. 1551 de Viyanali büyükelçi , Ghislain de Busbecq Edirne de lale yi gördü ve daha sonra lale tohumlarini Avusturya ya gönderdi. 1562 de Antwerpen (Belçika) ya gönderilen lale soganlariyla artik Avrupa da lale soganinin yetistirilmesine baslanmisti. 1593 senelerinde lale Hollandaya getirildi. Ve o kadar sahiplenildi ki Lale Hollandanin sembollerinden biri oldu!! Simdi Türkiye ye turist çekmek için asilan veya televizyona verilen reklamlarda laleyi görünce o kadar mutlu oluyorum ki.. Ve Hollandalilar hiiiç birsey diyemiyorlar. Sanki lale ellerinden alindi asil yerini buldu. Lalemize sahip çikalim kiymetini bilelim.

Çok sevindirici güzel bir haber kardeşim, lalelerde çok güzel görünüyorlar katkılarından dolayı çok teşekkür ederim..

Rica ederim KASIF kardesim. Ben tesekkür ederim konuyu paylastiginiz için.

evet lale bizimdir ...ithal etmeyelim dee...hollanda metrobüsleri gibi.

Bizim buralarada ektiler çok değil ama ektiler, üç beş tanesini bile görmek iyi geldi,

ama İstanbul'a bir başka yakışıyor, İstanbul'da bir başka güzel oluyor, İstanbul laleye, lale İstanbul'a iyi geliyor...


Güncel Haberler

MollaCami.Com