Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


En pahalı benzin Türkiye’de

Kanada’da son bir hafta içinde benzin fiyatlarının hızla yükselmesi, ülkede yaşayanların tepkisine neden oldu. Globe and Mail gazetesi yazarı Affan Chowdhry, Kanada genelinde 1.40 Kanada dolarını (2.5 TL) bulan benzin için, Avrupa’da benzinin litre fiyatının en yüksek olduğu ülkenin 2.65 dolar ile Türkiye’de olduğunu yazdı.


Duâ edin Türkiye’de yaşamıyorsunuz

Globe and Mail gazetesinin yazarlarından Affan Chowdhry, Kanada’da benzin fiyatlarının 1.40 Kanada dolarına ulaşmasına tepki gösteren halka “dua edin İtalya’da yaşamıyorsunuz” diye teselli etti. Kanada’da son bir hafta içinde benzin fiyatlarının hızla yükselmesi, ülkede yaşayanların tepkisine neden olurken, ulusal gazetelerden Globe and Mail’in yazarlarından Affan Chowdhry’den halka ilginç bir teselli geldi. Köşe yazısında, Kanada genelinde benzin fiyatlarının son bir haftada ortalama 10 sent (1.9 kuruş) artmasına karşın, litre fiyatının 1.40 Kanada doları (2.5 TL) bulduğunu anlatan yazar, halka, “Duâ edin İtalya’da yaşamıyorsunuz” dedi.


Avrupa’da benzinin litre fiyatının en yüksek olduğu ülkenin 2.65 dolar ile Türkiye’de olduğunu ifade eden Globe and Mail yazarı Affan Chowdhry, Türkiye’yi 2.55 dolar ile Norveç’in izlediğini kaydetti. Benzin fiyatlarının İtalya, Norveç ve İrlanda’da çok hızlı yükseldiğini belirten Affan Chowdhry, Avrupa ülkelerinde yaşayanların en büyük avantajlarının, gelişmiş toplu taşım ağı olduğuna işaret etti.


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com