Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Batı taklitçiliği ile bir yere VARILAMAZ

"Bende Prof. Dr. Ahmet Battal ın Kur'an medeniyeti adlı konferansına gittim, yine olsa yine giderim o kadar güzel anlattı.."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALATYA Belediye konferans salonunda “Said Nursî’ye göre Kur’ân Medeniyeti” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.




Sinevizyon gösterisiyle başlayan programın sunuculuğunu Mahmut Gültekin yaparken konferansın açılış konuşmasını Haran Üniversitesi Öğretim üyesi Şemseddin Çakır yaptı. Çakır, “Bütün izm”ler yalancı memeler gibidir. İnsanlığın kurtuluşunun çaresi Kur’ân’dadır. Hz. Muhammed’dedir (asm). Ve emin yolunun yolcusu Risâle-i Nur’dadır” dedi.


Batı medeniyeti gerçek huzuru ve kurtuluşu verememiştir. İnsanlık, aslında var olan, fakat saklı tutulan Kur’ân medeniyetini arıyor diyen Çakır, “Dünyada ve ülkemizde bir rövanşizm var. Gerçek demokrasi İslâmdadır. Ahkâmda Avrupa’ya dilencilik etmekle işler yürümüyor” ifadesini kullandı.


Şemseddin Çakır’dan sonra sözü alan Prof. Dr. Ahmet Battal, hak, hukuk, adalet, Cumhuriyet ve demokrasi konularında geçmişten geleceğe bir yol çizdi. Hasta bir asrın insanı olduğumuzu söyleyen Battal, çarenin Kur’ân’da ve İslâm medeniyetinde bulunduğunu aşağılık psikolojisine girmeden kendimizi toparlamamız gerektiğini söyledi. Batı taklitçiliğiyle bir yere varılmaz diyen Battal, “Kendimizi, kâinatı ve Kur’ân’la beraber Risâle-i Nurları ve Yeni Asya’yı okuyalım” dedi.

AHMET KURNAZ-MALATYA

Türkiyede komünisti ,Faşisti, sağcısı-solcusu kürdü,türkü, müslümanı, kızılbaşı, süryanisi, rumu yahudisi hepsinin çok büyükçe bi kesimi BATILI- KAPİTALİST olmuş da farkında değil..
Müslümanlar Batılılaşmaya ve Kapitalistleşmeye karşı biraz daha fazla DİRENİYOR fark bu..


Güncel Haberler

MollaCami.Com