Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Osmanlı dönemine bir zaman yolculuğu





ÇUHADAROĞLU Holding’in üst düzey yöneticisi ve koleksiyoner Nejat Çuhadaroğlu’nun maket, diorama ve savaş malzemelerinden oluşan, ‘’Yaşayan, Savaşan Osmanlı ve Dioramaları’’ sergisi, 12 Nisan Perşembe günü Yıldız Sarayı’nda açılacak.


Yıldız Sarayı Vakfı’nın 30. yıl kutlamalarıyla birleşen, ‘’Yaşayan, Savaşan Osmanlı ve Dioramaları’’ sergisi, sanatseverleri Osmanlı dönemine bir zaman yolculuğuna çıkaracak. Sergide, dünyanın sayılı maket, diorama ve savaş malzemeleri koleksiyonerlerinden Nejat Çuhadaroğlu’nun tasarladığı ve 1453-1923 arası döneme ait maketler de yer alacak.


25 yıldır tarihî konulu maket ve 15 yıldır da askerî obje koleksiyonu yapan Çuhadaroğlu’nun koleksiyonundan eserlerin yer alacağı sergide, tarihî, askerî olaylar konseptiyle Osmanlı İmparatorluğu dönemi, İstanbul’un fethi, Kırım, Plevne, Birinci Dünya Savaşı (Çanakkale, Kafkas, Gelibolu, Galiçya ve Orta Doğu Cepheleri) ve Kurtuluş Savaşı’nın önemli tarihî olayları, hem maketlerle hem de orijinal boyutları, mankenler ve canlandırmalarla sunulacak. Sergide, asker giysilerinden silâhlara, madalyonlardan bayraklara, mataralardan askerî araçlara ve fotoğraflara kadar, dönemlerini yansıtan pek çok objeyi görmek de mümkün olacak.


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com