Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


LPG ile benzin fiyatlarının oranı değişmesin

LPG ve CNG Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Fırat, sektörün bu sene için iktidardan en önemli talebinin, ‘LPG ile benzin fiyat oranlarının sabit tutulması’ olduğunu açıkladı.


Gas Tukey/LPG, CNG, LNG Fuarı, otogaz sektörünün önde gelen aktörlerini bir araya getirdi. Fuara 32’si yabancı olmak üzere toplam 136 firma katıldı. Fuarın büyük ilgi gördüğüne işaret eden Fırat, Gas Turkey’de otomobil kullanıcılarının menfaatine ürünlerin vitrine çıktığını dile getirdi. 2011’in gaz sektörü için olumlu geçtiğini aktaran Fırat, “Bu anlamda iktidardan enerji dengesizliğini giderdiği yani benzin ile gaz fiyatlarının oranının sabit tuttuğu için teşekkür ediyoruz.” dedi.


2012’de LPG sektöründe durgunluk görülebileceğini vurgulayan Fırat, iktidardan “Gelinen aşamada sektörün iyi bir tablo ortaya koyması için LPG ile benzin fiyatlarının oranlarının sabit tutulmalı.” temennisinde bulundu. Zavoli Sıralı Otogaz Sistemleri’nin genel müdür yardımcısı Mesut Ezer, Türkiye’de benzin fiyatlarının artması ile LPG’li araçlara talebin katlandığını belirterek, “Çünkü Likit Petrol Gaz, yüzde 45’e yakın tasarrufa imkân tanıyor, araçların motor ömrünü uzatıyor.” ifadelerini kullandı.


LPG kullanımında dünya liderinin Güney Kore olduğunu, ardından Türkiye’nin geldiğini bildiren Ezer, şu an itibari ile ülkede 7 milyon LPG’li aracın bulunduğunu sözlerine ekledi.


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com