Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bursa’da fetih şenliklerine uluslar arası kutlama



BU yıl sekizincisi düzenlenecek Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri, Nisan ayı boyunca coşkuyla kutlanacak.

Fethiyle Osmanlı’ya cihan devletinin yolunu açan, Osmanlı’nın ilk başşehri Bursa, Nisan ayını dolu dolu geçirecek. Beylikten imparatorluğa giden yolda en büyük adımlardan ilki olan Bursa’nın fethinin 686. yılı, uluslar arası boyutta düzenlenecek birçok faaliyetle kutlanacak.


Merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın fethini 8 yıldır halkla birlikte kutladıklarını söyledi. Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ni, halkın katılımını sağlayacak şekilde düzenlediklerini ve her yıl büyük ilgi gördüğünü ifade eden Dündar, şöyle devam etti: ‘’Bir aya yayarak değişik faaliyetler yapıyoruz. Ana hedef, etkinliklerin halkla paylaşılması.


Coşku içinde, bayram havasında, eski geleneklerin bugüne taşınması, tarihin gençler tarafından yaşatılmasını amaçlıyoruz. Faaliyetlerde halkın hemen hemen tüm kesimleri yer alıyor. Sportif, kültürel etkinlikler, sempozyum yapılacak.’’ Sempozyumlarda her yıl bir padişahın döneminin incelendiğini belirten Dündar, bu yıl 6 Nisan’da, Sultan 1. Murad Han döneminin ele alınacağını bildirdi.


Yeni Asya Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com