Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kredi kartı borçları ödenemiyor

Tüketici Hakları Derneği tarafından Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yapılan banka uygulamalarına dair anket, önemli bir gerçeği ortaya koydu. Buna göre tüketicilerin sadece yüzde 26,1’i kredi kartı borcunun tamamını ödeyebiliyor


4 tüketiciden 3’ü kart borcunu ödeyemiyor
Tüketici Hakları Derneği (THD) tarafından “Dünya Tüketici Hakları Günü” dolayısıyla yapılan banka uygulamalarına dair anket, önemli bir gerçeği ortaya koydu. Buna göre tüketicilerin sadece yüzde 26,1’i kredi kartı borcunun tamamını ödeyebiliyor. Katılımcıların yüzde 55,8’i kredi kartlarına uygulanan faiz oranlarını bilmiyor; yüzde 79,9’u ise kredi kartı sözleşmesini okumuyor.


Buna mukabil tüketicilerin yüzde 74,9’ü kredi kartının harcamaları arttırdığını ifade ediyor. 382 tüketicinin cevapladığı anketin ikinci bölümünde bankaların hesap işletimleri ile ilgili algılar ölçüldü. Burada katılımcıların yüzde 95,8’i bankaların işlem ücretlerinin fazlalığından yakınırken; yüzde 90,4’ü hesap kullanım ücretlerini doğru bulmadıklarını belirtiyor.


Yine yüzde 64,7’si bankanın kestiği işlem ücretlerinin bilincinde olamadığını; yüzde 87,1’si hesap açma sözleşmesini okumadığını, yüzde 63,4’ü bu sözleşmeye müdahale hakkı olduğuna inanmadığını aktarıyor. Bu bölümün diğer sonuçlarına göre, bankaların yüzde 87,5 gibi çok büyük bir kısmı ise bankacılık işlemleri hakkında alacağı ücretleri önceden tüketicilere beyan etmiyor. Ankete göre bankalar adına sorunlu olan konulardan birisini de maaş hesabı olan müşterilere ek ödeme yapılması konusu teşkil ediyor. Bu amaçla sorulan soruya katılımcıların yüzde 80,9’u bankalarının kendilerine yıllık bir ödeme yapmadığını belirtiyor.


Anketin üçüncü bölümünde tüketicilerin banka kredileri hakkındaki görüş ve algıları sorgulanırken; burada katılımcıların yüzde 61,2’si bankalara halen kredi borcu olduğunu, yüzde 53,9’u kredi bitmeden yeni kredi kullanma ihtiyacı bulunduğunu, yüzde 76,6’sı kredi ödemelerinin geçimlerinde zorluk oluşturduğunu dile getiriyor. Araştırmaya katılanların yüzde 77,4’ünün “Kredi kullanırken talep edilen ilave ücretler size açıkça bildirildi mi?” sorusuna cevabı ‘hayır’ iken; tüketicilerin yüzde 77,4’ü kredi kullanırken sözleşmeyi okumadığını vurguluyor.


Yeni Asya Gazetesi

kimse Kapitalist olduğunun farkına varamıyor ..Herkes AYAĞINA GÖRE UZATSIN AYAĞINI.. Borçlanmasın Borçlanmak hayırlı değildir...
benim hiç bi mal varlığım yok borcumda yok el-hamdulillah Şikayetimde yok... Dünyaları alacağım diye AÇ gözlülük yapanlar BEDELİNİ ödesin.


Güncel Haberler

MollaCami.Com