Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Eski günlerini arıyorlar

Geçmiş yıllarda en çok iş yapan meslekler arasında yer alan terziler, artık sadece tamir ve paça kısaltma işleri ile ayakta durmaya çalışıyor.


Ereğli’de 40 yıldır terzilik mesleğini sürdüren Haydar Güner (52), konfeksiyon ürünlerinin artmasıyla birlikte terzilik mesleğinin yok olmaya başladığını söyledi. 12 yaşında çırak olarak başladığı mesleğinde, geride bıraktığı 40 yılda çok şeylerin değiştiğini kaydeden Güner, “Önceki yıllarda işleri yetiştirmek için sabahlara kadar çalışırdık.


Çırak bulmakta da zorlanmazdık. Herkes çocuğunu, terzilik mesleğini öğrenmesi için işe almamızı isterdi. Ama şimdilerde çırak bulamıyoruz. Yeni ustalar yetişmiyor. En genç terzi ustası 30 yaşında. Bu yaşın öncesinde yetişen çırak yok. Konfeksiyon ürünlerinin artması, terzilik mesleğinin bitiş noktasına gelmesinde en büyük etken oldu.” dedi.


Babası Haydar Güner ile terzilik mesleğini ifa eden Volkan Güner (21), okuldan mezun olduktan sonra babasının yanında çalışmaya başladığını söyledi. Terzilik mesleğinin güzel ve zevkli bir meslek olduğunu kaydeden Volkan Güner, askerden sonra da baba mesleğine devam edeceğini kaydetti.


Yeni Asya Gazetesi

Değişimi algılayamıyanlar ve Değişimde Pozisyon bulamıyanlar hep naçar kalırlar..tıpkı Kemalist Statükocular ve Darbeciler gibi..
Anlamak gideni ve gelmekte olanı..


Yerel Haberler

MollaCami.Com