Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Koruma kanunu ifade özgürlüğüne engel oluyor

Kocaeli’de bir grup insan hakları aktivisti, 5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu’nun ifade özgürlüğünü engellediği için bir insan hakları ihlali olduğunu belirten bir açıklama yaparak, hükümetten yasakçı kanunun kaldırılmasını istedi.

Koruma Kanunu ifade özgürlüğüne engel
Kocaeli’de bir grub insan hakları aktivisti, basın açıklama yaparak 5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu’nun ifade özgürlüğünü engellediği için bir insan hakları ihlali olduğunu belirtti, hükümetten yasakçı kanunun kaldırılmasını istedi.
İzmit İnsan Hakları Parkı, Özgürlük Meydanı’dan biraraya gelen grup adına Kartpe İnsan Hakları Derneği adına Behlül Metin basın açıklaması yaptı.


Metin, 2012 yılında böyle bir basınç açıklamasını yapmaktan utanç duyduklarını belirterek, “İnsanlığın uzayı fethetmeye çalıştığı bu günlerde, ne yazık ki ülkemizde, düşünceleri ifade özgürlüğünün önünde engeller var. Ne yazık ki bu çağda, bu ülkeye doğmalar hakim” dedi. Metin, 5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu’un, ülkemizde özgür düşüncenin, düşünceleri ifade özgürlüğünün önünde en büyük engellerden biri olarak durduğunu ve ülkeyi normalleştirme için çaba sarf ettiğini söyleyen hükümetin bu konuda gerekeni yapmadığını belirtti. Bu çağda tartışılmayan, konu, kişi ve olayın olmayacağını söyleyen Metin, “Ülkemiz daha ne kadar doğmalarla yönetilmeye devam edecek?” diye sordu.


“ATİLLA YAYLA’NIN SESİNİ DUYAN VAR MI?”

Metin, Atatürk'ü Koruma Kanunu yüzünden, yakın zamanda Prof. Dr. Atilla Yayla'nın, M. Kemal’e, ‘bu adam’ dediği için 1.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirterek, O güne kadar TV’ler de yer alan ve görüşlerinden istifa ettiğimiz bu bilim adamının sesini, ceza aldıktan sonra duyan var mı?" diye sordu.

“FRANSIZLARA SORARKEN TÜRKİYE’YE BAKTINIZ MI?”

Behlül Metin şöyle devam etti: “Ermeni yasa tasarısı konusunda, Fransa parlamentosunun aldığı karar için, ‘düşünceleri ifade özgürlüğüne engel teşkil ediyor’ diyen yetkililere, sormak gerekiyor, siz bunları Fransa’ya söylerken dönüp de hiç kendi ülkenize baktınız mı?.Adamlar çıksa dese ki? ‘sizin ülkenizdeki 5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu var, bu yüzden vatandaşların, akademisyenler, insan hakları aktivistleri, takibata uğruyor, hapis cezası alıyor, bu düşünceleri ifade özgürlüğüne engel teşkil etmiyor mu?’ verecek ne cevabınız var?

“KORUMA KANUNU İNSAN HAKLARI İHLÂLİ”

BİZ insan hakları derneği, insan hakları aktivistleri olarak, düşünceleri ifade özgürlüğünün önünde çok ciddi bir engel olarak gördüğümüz, 5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu’nun, Türkiye’de düşünceleri ifade özgürlüğünü engellediği için bir insan hakları ihlali olduğunu söylüyor ve bu kanunun kaldırılması için hükümeti göreve çağırıyoruz. Bu çağda, bu ülkede, düşünceleri özgürce ifade etmek suç kapsamından çıkartılmalıdır. Bu kanun, anyasanın vatandaşa tanıdığı ‘özgürce düşünceleri ifade etme hakkına’ aykırıdır. Hiç bir kanun, anayasaya aykırı olamaz.”


Yeni Asya Gazetesi

Atatürkçülük neyin ÖRTÜSÜDÜR ?
Atatürkçüyüz diye yaygara yapanların dertleri Devletin ve Yönetimin de ELLERİNDEN gitmemesidir ve bunun için de ATATÜRKÜ Paravan olarak kullanıyorlar..
Dersim Katliamı 30 lu yıllarda olduğu halde Tunçeli halkı Atatürkçü Chp nin peşinden gidiyor bu neyin İşaretidir ve hiç biri sevmedikleri halde bu TAKİYYECİLİĞİN ŞAHINI neden yaparlar ? ÇIKAR-MENFAATve DEVLETİN İÇİNDE OLMAK hesabı


Güncel Haberler

MollaCami.Com