Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


zinaya yaklaşmayın-3

BÜYÜK GÜNAHLARDAN BİRİ ZİNADIR

Zina; aralarında meşru bir evlilik olmayan, nikah bağı bulunmayan kimselerin cinsi münasebette bulunmalarına denir.

Beline sahip olmaktan maksat; İnsanın nefsinin gayri meşru isteklerine karşı çıkması, nikâhlı ve helali olmayana meyletmemesi; harama "uçkur" çözmemesi ve zina yapmamasıdır.

İslam, evlenmeyi emrederken zinayı haram kılmıştır.

وَلاَ تَقْرَبُواْ الزِّنَى إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاء سَبِيلاً.

"Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, şüphesiz bir hayasızlıktır, kötü bir yoldur." (İsra, 17/32)

وَلاَ تَقْرَبُواْ الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ

“Fuhuşların açığına da kapalısına da yaklaşmayın...”( 6/151)

Mü’minun süresi ilk ayetlerinde gerçek kurtuluşa erenlerin özellikleri bahsedilirken

وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ “Onlar ki, ırzlarını korurlar.” ifadesi zikredilmektedir.

لا أحدٌ أغيرَ من الله ولذالك حرّم الفواحش ما ظهر منها وما بطن.

"Mü'minleri Allah Teâlâ'dan daha çok fenalıklardan koruyan kimse yoktur. Bunun için Allah Teâlâ açık kapalı fuhşiyati (zinayı) haram kılmıştır.'' (Buhari, Nikah, 107)

Zina ve fuhşun ahlaki, sıhhi, içtimai ve hukuki pek çok zararları vardır.



Sorumsuz bir cinsel hayat; Aile kurumunun dağılmasına, soyun karışmasına, akrabalık, arkadaşlık, komşuluk gibi bağların bozulup yerini düşmanlıkların almasına, manevî ve ahlâksal değerlerin toplumda temelden sarsılmasına sebep olmaktadır. Zinanın yaygınlaşıp kolaylaşması, insanların bedensel zevklerinin esiri olmasına, bencilleşmesine sebep olmaktadır.



Fuhuş, yasalara uymayan cinsel ilişkide bulunmaktır. Kur'ân, toplumu dejenere eden zina ve fuhuş fiilini sadece yasaklamakla yetinmemiş, gerekli o- lan tedbiri de almıştır. Her iki cinse de bakışlarını kontrol etmeleri, konuşma lara, giyinmelere de dikkat edilmesi uyarısında bulunmaktadır.

Zinanın sebep olduğu zarar*ların, sadece onu işleyenin şah*sıyla sınırlı olmayıp, bir takım salgın hastalıklara sebep olaca*ğını ve toplumu da sarsacağını Sevgili Pey*gamberimiz ha*ber vermiştir: "...Bir toplu*lukta fuhuş yayılır da bu çir*kin fiili işleyenler, yaptıklarını anlatır hale gelirse, o top*lumda taun (veba) ile daha önceki toplumlarda görülme*yen hastalıklar ortaya çı*kar..,"(İbn Mace, Fiten, 22, No. 4019) Zina, insanın sağlığını da bozar. Pek çok zührevi hastalıkların kaynağının zina ve fuhuş olduğu tıbben sabit olmuştur. (AIDS)

Hz. Lut'un kavminin cinsi sapıklıkları sebebiyle ilahi azaba uğradıklarını Kur'an-ı Kerim ha*ber vermektedir. (A'raf,81-84)

Zina ve fuhşun yaygın hale geldiği toplumlarda ölüm olaylarının çoğalacağını haber veren Efendimiz bu noktaya dikkatimizi çekmiştir.

Zina ile ana rahmine düşen çocukların çoğu kere doğumları engellenir. Dünyaya gelenler ise ortada kalarak perişan olur. Anne ve baba şefkatinden mahrum kalır. Zaman zaman bu çocuklardan cami kapılarına bırakılanlar toplumu dehşete düşürür.

Çocuğuna sonsuz şefkat, merhametle dolu ve çocuğu için her fedakarlığa katlanan anneyi, çocuğunu cami kapısına bırakmasına zorlayan, bu yüz kızartıcı kötülüktür. Böylece zina ve fuhuş insanı en büyük özelliğinden, sevgi ve merhamet duygusundan yoksun hale getirir. Zina ve fuhuş, hangi toplumlarda yaygın hale gelmişse o toplumu çökertmiştir. Bugün, güçlü gibi görünen bazı toplumların zina ve fuhuş yüzünden büyük sarsıntı içinde oldukları ve zaman geçtikçe de bu sarsıntının daha da artarak o toplumları güçsüz hale getireceği kaçınılmazdır. Avrupa ülkeleri bu konuda önleyii tedbirler almaya başlamıştır.

İslam, bir kadınla bir erkeğin, bir odada baş başa kalmalarını hoş görmez. Çünkü bu su-i zanna sebep olur.

Yine İslam durumu müsait olanların hemen evlenmelerini emreder. Evlenmenin gereksiz masraflarla zorlaştırılmamasını öğütler. Bir takım yanlış değerlendirmelerde ifade edildiği gibi çocuk sahibi olmanın insanı fakir yapmayacağını, bilakis evlenenlerden fakir olanları Allah‘ın zengin yapacağını bildirir. Kendisini haramdan korumak kastiyle evlenmek isteyenlere yardımcı olunmasını emreder

Allah razi olsun kardeşim


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com