Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dengeli kalkınma faizsiz modelle olur

İslâm Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi Genel Direktörü Dr. Savaş Alpay, âyet ve hadisler ışığında İslâmî prensiplere vurgu yaparak, faizsiz bir ekonomik modelin ve âdil rekabet ve varlıkların dengeli dağılımını sağlayan finansal bir sistemin kalkınmaya büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.


Dengeli kalkınma faizsiz modelle sağlanır
İslÂm Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Dr. Savaş Alpay, faizsiz bir ekonomik modelin ve adil rekabet ve varlıkların dengeli dağılımını sağlayan finansal bir sistemin kalkınmaya büyük katkılar sağlayacağını vurguladı.


Harvard Üniversitesi 10. İslâmî Finans Forumu 24-25 Mart 2012 tarihlerinde, Cambridge, Massachusetts’teki Harvard Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirildi. “İslâmî Finans ve Kalkınma” temasıyla düzenlenen forumda, İslâmî finans sektörünün durumu Müslüman toplumlarındaki ekonomik ve siyasi kalkınma bağlamında değerlendirildi ve küresel malî kriz ve Arap Baharı gibi sektörü yakından ilgilendiren son gelişmeler ele alındı.


Forum toplantısında SESRIC Genel Direktörü Dr. Alpay “İslâmî Finans Sektörünün Küresel Ekonomik Kalkınmaya Katkısı” konulu açılış oturumunda konuşmacı olarak yer aldı. Risk paylaşımı konusunda hiçbir yenilikçi ürün ortaya çıkaramadığı eleştirilerine maruz kalan İslâmî Finans kurumlarının, finansal piyasalardan uzak duran potansiyel Müslüman yatırımcılara ait tasarrufların piyasalara aktarılmasını sağladığını kaydeden Dr. Alpay, finans sektörünün derinliğini arttırdığını ve bu şekilde de ekonomik kalkınmaya katkıda bulunduğunu vurguladı.


“Asıl tartışılması gereken konu, yapısal zayıflıklarından dolayı krizlere sebep olmayacak bir finansal sistemin mümkün olup olmadığıdır” diyen Dr. Alpay, ayet ve hadisler ışığında İslâmî Prensiplere vurgu yaparak, faizsiz bir ekonomik modelin ve adil rekabet ve varlıkların dengeli dağılımını sağlayan finansal bir sistemin kalkınmaya büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com