Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Peygamber'e hakarete soruşturma

Habertürk'te yayınlanan 'Burası Hafta sonu' programında Hz. Peygambere yönelik çirkin iftiralar atılmıştı. Oylum Talu'nun sunduğu programa katılan Mehmet Coral isimli şahıs mesnetsiz sözlerle Peygamberimiz'e saldırmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu skandalla ilgili soruşturma başlatı.


Temizlik görevlilerinin başörtülü olarak çalışmalarına izin verilmediği Habertürk çirkin bir olayla yine gündemdi. Habertürk TV'de şimdi de Peygamberimize hakaretler yağdırıldı.

CORAL'DAN ÇİRKİN İDDİA: HZ. MUHAMMED HZ. AİŞE İLE 2 YAŞINDA NİŞANLANDI
Coral, "Hazreti Muhammet rüyasında Aişe'yi görüyor. O zaman onunla evlenmeye karar veriyor. Yalnız şöyle bir durum var. O zaman Ayşe 2 yaşında bebek. Ebubekir şaşırıyor. Sözlendiriyorlar. 6 yaşına geldiğinde de evlendiriyorlar." dedi.

İBN-İ İSHAK'IN TEZLERİ ÇÜRÜTÜLDÜ
Coral referans olarak ise İbni İshak'ı gösterdi. Oysa İbni İshak'ın bu rivayetleri üzerine sayısız kitap yazıldı. Tezleri çürütüldü. Bu konuda dünyanın referans aldığı en önemli kaynaklardan biri olan Muhammed Hamidullah'ın İslam Peygamberi adlı kitabında da İshak'ın tezleri çürültülmüştür..


HZ. AİŞE EVLENDİĞİNDE KAÇ YAŞINDAYDI
Hz Ebu Bekir'in kızıdır. Müslüman hanımların sormaya utandığı sorulara cevap vermesi için peygamberimiz Hz. Aişe ile evlenmiş ve onu öğretmen olarak yetiştirmiştir. Hz. Aişe peygamberimizden 2000 hadis rivayet etmiş, Müslüman kadın ve erkeklere öğretmenlik yapmış, hatta Müslüman orduların komutanlığını dahi üstlenmiştir.

Hz. Aişe, Peygamberimizin dul olmayan tek eşidir. Hz. Aişe'nin ablası Esma hicrette 27 yaşındaydı. Hz. Aişe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre onun da hicrette tam 17 yaşında olması gerekir. Ayrıca Hz. Aişe peygamberimizden önce Cübeyr'le nişanlanmış, daha sonra dini nedenlerle ayrılmışlardı. Demek ki evlenecek çağda bir kızdı, nişanlanmış, nişan bozulmuş sonra Peygamberimizle evlenmiştir.

MEHMET CORAL KİMDİR
Mehmet Coral 1947'de İzmir'de doğdu. İzmir Maarif Koleji (Bornova Anadolu Lisesi)'ni bitirdi. Amsterdam Üniversitesi'nde iş idaresi ve ekonomi üzerine ihtisas yaptı. Mezun olduktan sonra Lahey Uluslararası Hukuk Akademisi'nde lisans üstü çalışmalar yaptı. Ardından İstanbul'a yerleşti. 90'lı yıllardan itibaren yazarlığa başladı. 1999'da Türkiye'yi temsilen katıldığı Balkan halkları edebiyat ödülü Balkanika'da ödül komitesince eserlerinin bütün Balkan dillerine çevirilmesine karar verildi. Kitapları İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Yunanca'ya çevrildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, halk arasında infiale neden olan skandal programla ilgili Mehmet Coral, Sunucu Oylum Talu, kanalın genel yayın yönetmeni Semin Kaya hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesinden soruşturma başlattı.

Önce padişahları onların özel hayatlarını vs kendi bedbaht hayatları ile kıyaslayarak kendi yaşamlarından kesitler olarak padişahlara ve muhterem hanımlarına atfederek iftira başlattılar..dinden tarihten habersiz, özellikle genç nesillere inandırma konusunda da gayet başarılı oldular da...sıra Peygamberimize ve onu ehli beytine mi geldi !

Soruşturma başlatılması sevindiri ama inşallah göstermelik bir soruşturma degildir !

Önce padişahları onların özel hayatlarını vs kendi bedbaht hayatları ile kıyaslayarak kendi yaşamlarından kesitler olarak padişahlara ve muhterem hanımlarına atfederek iftira başlattılar..dinden tarihten habersiz, özellikle genç nesillere inandırma konusunda da gayet başarılı oldular da...sıra Peygamberimize ve onu ehli beytine mi geldi !

Soruşturma başlatılması sevindiri ama inşallah göstermelik bir soruşturma degildir !


inşallah hakettiği cezayı bulurlar

ufak bir ornek veriyim yigenime cocuk kitabi secerken dikkatlice seciyoruz... cunku avrupada cocuk kitaplarinda opusen kahramanlarla dolu .... ve cocuklar :)


ben hz aiseyi cok seviyorum nedeni bilmiyorum ama cok seviyorum

Bu nasıl bir nefret nasıl bir zihniyet, anlamak mümkün değil.
İnsanı şeytan dürtse dil uzatmaya kalbi razı olmaz. Kalbinden geçse vicdanı rahat bırakmaz.
O Hazreti s.a.v. sevmeyenleri, dil uzatmaya cüret edenleri anlayamıyorum.
Bırak Müslümanları, vicdan ve şeref taşıyan kafirler bile onu sever, hayran olurlar.
Allah bunları ıslah etsin, yoksa ahirette halleri perişan.


Güncel Haberler

MollaCami.Com