Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Somali' li Yetimlere hem iş, hem aş

Somali'nin Başkenti Mogadişu'da yetim aileleri için hazırlanan içi dolu dükkanların anahtar teslimini yapan İHH ekibi, bazı yetim ailelerine ise susam ve un makineleri dağıttı. İHH ekibi, TİKA'yı da ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Akit işbirliğiyle düzenlediği ve 5 binin üzerinde yetime sponsor bulunan kampanyanın ikinci ayağını oluşturan ziyaretler sürüyor. Somali'de bulunan İHH ekibi, yetimlerle kucaklaşma programı kapsamında bir dizi etkinlikte bulundu.

İSTEYEN AİLELERE UN VE SUSAM MAKİNESİ

Somali'de ailelerin geçim kaynağı olan susam ve un makineleri ihtiyacını göz önünde bulunduran İHH ekibi, bu alandaki açığı kapatmak için önemli bir adım attı. Fecr Medresesi bahçesinde düzenlenen törende, 10 yetim ailesine susam makinesi, 10 aileye ise un makinesi teslim etti. Makine dağıtımı sırasında duygulu anlar yaşandı. Yetim ailelerinin sevinç gözyaşları arasında teslim aldıkları makineler, bu ailelerin aynı zamanda iaşesini de karşılayacak. Ülkede en çok kullanılan bu makineler sayesinde kimseye muhtaç olmadan üretim yapabilecek olan aileler, “Bu hizmeti yapan Osmanlı torunu Türklerden Allah razı olsun” dediler.

TİKA KOORDİNATÖRLÜĞÜ ZİYARET EDİLDİ

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan İHH ekibi, TİKA'yı da ziyaret etti. TİKA'nın Somali Genel Koordinatörü Abdülahad Kökdağı bölgede yaptıkları çalışmalarla ilgili İHH ekibine bilgi verdi.
Devlet kurumlarından Sağlık Bakanlığı ve DSİ'nin de işlerini organize ettiklerini söyleyen Kökdağı, “Birçok işin koordinasyonuyla ilgileniyoruz. Bu çalışmalarımızı Elçilikle koordineli olarak yürütüyoruz. Nerede kuyu açılacağını da belirliyoruz. STK'ların devletle ilişkilerinde yardımcı oluyoruz. Burası ikinci elçilik gibi çalışıyor. Aynı zihniyetle farklı hedeflere odaklanırsanız olmaz, aynı hedefe yönelmek gerekiyor” diye konuştu.

30 YETİM AİLESİNE DÜKKANLARIN ANAHTARI VERİLDİ

İHH ekibi, Mogadişu'nun Waberi bölgesinde 30 dükkanın anahtarını yetim ailelerine teslim etti. Dükkanların kapısını açınca raflarının dolu olduğunu gören yetim aileleri, gözlerine inanamadı. Sevinçleri yüzlerinden okunan aileler, anahtarını teslim aldıkları dükkanlarda elektrik malzemesi ve tuhafiye eşyası başta olmak üzere değişik ihtiyaç ürünleri satacaklar.

İHH ekiplerinde yer alan ve Akit'i temsilen heyette bulunan Editör Ahmet Can Karahasanoğlu, ilk alışverişi yaparak Mogadişulu yetim aileleri sevindirdi.


Ahmet Can Karahasanoğlu / Yeni Akit


Yerel Haberler

MollaCami.Com