Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mersin temsilciliğinden cezaevinde seminer

YENİ Asya Mersin Temsilciliği Eğitim Komisyonunun organize ettiği seminerler serisi devam ediyor.

Kişisel Gelişim ve Madde bağımlılığı ile mücadele Uzmanı Hayrettin Özdel, Mersin’e bağlı Erdemli ilçesi Kapalı Cezaevi ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü bünyesinde bulunan tutuklu ve hükümlülere “Umut, sabır, motivasyon ve iletişim” konulu seminer verdi. Seminerde, insanın çok mükemmel bir varlık olduğuna dikkat çeken Özdel, toplumda meydana gelen problemlerin başında iletişimsizlik ve paylaşımsızlığın ilk sırayı aldığını belirtti.


Bunun çaresi ise dili iyi kullanmaktan geçtiğini kaydeden Özdel, Yunus Emre’nin ‘söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı, söz ola ağulu aşı yağ ile bal ede bir söz’ ifadelerinin bu meseleyi özetlediğini dile getirdi. İletişimin önündeki engellerin başında dinlememe ve ön yargının geldiğini, iyi bir iletişimin olabilmesi için öncelikle göz teması sağlanması ve onay cümlelerinin olması gerektiğini belirten Özdel, “Muhatabın ciddiye alınarak, sonuna kadar dinlenmesi, ses tonu, vurgular ve beden dilinin iyi kullanılması, başlıca faktörlerdendir” dedi.


Özdel, cezaevlerinin Üstad Bediüzzaman’ın ifadesiyle, Medrese-i Yusufiye olduğunu belirterek, ”Her şey kader ile takdir edilmiştir. Kısmetine razı ol ki rahat edesin.” Ölçüsüyle herkesin sabır içinde şükür etmesi halinde sıkıntı ve problemlerin üstesinden gelinebileceğini vurguladı.


İlgiyle takip edilen ve sinevizyon gösterisi eşliğinde, yapılan seminer sonrası cezaevi yöneticileri, bu organizasyon için teşekkür etti. Cezaevi için kitap talebinin Mersin ve Erdemli Yeni Asya Bürolarının katkılarıyla yerine getirileceği sözü verilirken her gün iki adet Yeni Asya Gazetemiz’in de cezaevine gönderileceği kaydedildi.

Yeni Asya Mersin Temsilciliği İl sekreteri Basri Özdemir, Eğitim Komisyonu Sekreteri Ahmet Demirdöğmez, sekreter yardımcısı İhsan Yıldırım seminerde hazır bulundu. Özdemir, çeşitli kurumlarda seminer hizmetlerine devam edileceğini söyledi.


Güncel Haberler

MollaCami.Com