Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kur'anı Kerim bülbüleri yarıştı

Kur'an-ı Kerim, Ezan okuma ve hafızlık yarışması Şanlıurfa il elemesi Birecik İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde kısa adı (BİLİM DER) olan Birecik İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin katkılarıyla Birecik Belediyesi Mehmet Akan Kültür Salonu'nda yapıldı. Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Hilvan, Siverek, Suruç ve Viranşehir, Eyyubiye, Süleymaniye ve Merkez İHL'lerin yarıştığı yarışmaya daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri de katıldı.


Yarışmada jüri başkanlığını Birecik Müftüsü Mekki Solmaz yaptı. Solmaz "Böyle güzel bir programın Birecik ilçemizde yapılması bizleri onurlandırmıştır. Ben de öğrencilik yıllarımda bu tür yarışmalara katılmıştım. Bu nedenle programın tertiplenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca yarışmacı kardeşlerimize de başarı diliyorum." diye konuştu.
Dinleyenleri mest ettiler
Birecik İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ali Işık yarışmaya ilişkin olarak "Bu güzel organizasyonda ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Yarışmaya İl ve İlçelerden katılan tüm arkadaşlara başarı diliyorum. Yarışmacı kardeşlerimizin yakınlarına da bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmadıkları için ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum." dedi. Yapılan yarışmada Türkiye finalinde Şanlıurfa'yı Kur'an okuma dalında Viranşehir İHL'den Adil Dağ, ezan okuma dalında Bozova İHL den Ali Aksoy, hafızlık dalında Şanlıurfa Merkez İHL'den M. Sait Bostancı temsil etme hakkını kazandılar. Ayrıca dereceye giren öğrencilere ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Yarışma esnasında öğrenci ailelerinin çok heyecanlı oldukları gözlendi. Yarışma, katılımcılar ve öğrencilerin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.


Yerel Haberler

MollaCami.Com