Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


"Törenler kaldırılsın”a soruşturma






“Törenler kaldırılsın”a soruşturma



21 Ocak 2012’de İzmit’te yapılan bir basın açıklamasına 5816 no’lu Atatürk’ü Koruma Kanununa muhalefetten dolayı soruşturma açıldı. Açıklamada Atatürk’ün adı geçmemesine rağmen, “10 Kasım törenleri kaldırılsın” ifadesi, konuyla ilgili bazı köşe yazarlarının, “bunlar Atatürk’e hakaret ediyorlar” şeklindeki yazıları ihbar kabul edildi. Kartepe İnsan Hakları Derneği Başkanı Ali Akbaş ve açıklamayı okuyan Behlül Metin ifade vermeye çağrıldı.


“10 Kasım Törenleri Kaldırılsın”a soruşturma


İzmit İnsan Hakları Parkı Özgürlük Meydanında, yapılan basın açıklamasına 5816 no'lu Atatürk'ü Koruma Kanununa muhalefetten dolayı soruşturma açıldı. Kartepe İnsan Hakları Derneği Başkanı Ali Akbaş tarafından yazıya dönüştürülen ve İzmit İnsan Hakları Parkı Özgürlük Meydanı'nda 21 Ocak 2012 Cumartesi günü Behlül Metin tarafından okunan basın açıklamasına Atatürk'ü Koruma Kanunu'na muhalefetten Kocaeli Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı.


Dernek başkanı Ali Akbaş ve açıklamayı okuyan Behlül Metin ifade vermeye çağrıldı. Soruşturma açılan açıklamanın ilk paragrafı şöyle; “19 Mayıs törenlerinin kaldırılacak olduğunu sevinçle öğrendik. Dileğimiz 29 Ekim, 23 Nisan ve 10 Kasım törenlerinin de, bir an evvel kaldırılıp, çağdaşlaşma yolunda, bir adım daha atılmasıdır.

Bu törenler adeta, Kemalizmi din haline getiren çevreler tarafından, dinî bir ritüel gibi algılandığı için, 19 Mayıs törenlerinin şeklindeki değişiklik dahi, onları çok rahatsız etmiştir. Fakat bu ülke statükoyu kutsayanlardan ibaret değildir, bir zamanlar faşist Mussolini İtalya'sında, Hitler Almanya'sında uygulanan bu törenlerin, artık çağdaş dünyada yeri yoktur.”


Yeni Asya Gazetesi

Tören ZULMU sona ersin çünkü bu Tören zulmü Komünist ve Faşist ülkelerden ÇIKMIŞ bi Zulumdür.


Güncel Haberler

MollaCami.Com