Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İsrafı ekmek toplama kutularıyla önleyecekler





İsrafı ekmek toplama kutularıyla önleyecekler



Osmaniye Belediyesi’nin başlattığı uygulama kapsamında israfı önlemek için nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerleşim alanlarına ‘’Bayat Ekmek Toplama Kutuları’’ bırakıldı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kutuların dağıtımı sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun verilerine göre Türkiye’de günlük üretilen 205 milyon adet ekmekten, 10 milyon adedinin çöpe gittiğini, çöpe atılan bu ekmeklerin maddî değerinin ise 7 milyon lira olduğunu söyledi.

‘’Ekmek nimettir, israf haramdır’’ sloganıyla bu projeye başladıklarını belirten Kara, vatandaşlardan uygulamaya destek olmalarını isteyerek, şunları kaydetti: ‘’Eğer ekmek israfını önleyebilirsek, bundan hem hane halkı, hem de ülke ekonomisi kazanç sağlayacaktır. Dinen ekmek, hepimiz için kutsal olan, emeğin sembolüdür, nimettir. Nimetin, bu şekilde israfı bizi rahatsız etmektedir.

Ekonomik olarak rakamlar son derece büyük kayıplardır.’’ Projenin pilot uygulamasını nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerleşim alanlarında başlattıklarını aktaran Kara, belirlenen yerlere yerleştirilen metal kovalardan 15 günde bir ekmeklerin toplanacağını ifade etti.



Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com