Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sadabat'ta Çanakkale ruhu

Düzenledikleri “Çanakkale şehitlerini anma” konulu konferansta konuşan Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, gençliğin dinini, namusunu ve vatanını aynı şekilde koruyacağına inandığını belirterek, düşmanın bu gençlikten hala korktuğunu, onun içinde çeşitli hilelerle gençliği manevi değerlerinden kopartmak için uğraştığını söyledi.

Fatih Medreseleri'nin Kağıthane Kültür Merkezi'nde dün gerçekleştirdiği Hayat Dersi Konferansı'na büyük ilgi yaşandı.

Kur'an tilavetinin ardından, açılış ve teşekkür konuşması için kürsüye gelen Fatih Medreseleri 4. Bölge Müdürlerinden Nuri Bıyık “Yeni bir açılım ve yeni bir duruş ile yürüyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarla dini mübini İslam'a hizmet ediyoruz. Bu işi başarmak için yola çıktık” dedi.

MEDRESEDE AÇAN ÇİÇEKLERDEN BİRİYİM

Gecede Fatih Medreseleri'nde eğitim gören minik talebeler birbirinden güzel ayet ve hadisleri Arapça okuyarak mana verdiler. Küçük ağızlardan dökülen ilahi mesajlar, salondakileri oldukça etkiledi. Ufak yaştaki talebelerden Muhammed Muaz, “Fatih Medreseleri'nde açan çiçeklerden biriyim, Kur'an öğreniyorum, hafız olacağım inşallah” dedi. Daha sonra Haktan ve Eren isimli talebeler, Kastamonu yöresinde yazılmış olan “Çanakkale içinde vurdular beni” ağıtını seslendirdi.



FATİH MEDRESELERİ SİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

Ardından Merkezi Bölge Müdürlerinden Resul Kaynar kürsüye gelerek, programa katılan herkese teşekkür etti. Salondaki konuklara seslenen Kaynar, bir numara vererek şunları söyledi: “Eğer 4 yaş 4 ay 4 günlük evladınız, torununuz, yeğeniniz varsa ve Kur'an eğitimi vermek istiyorsanız, yaş hiç fark etmez Kur'an öğrenmek istiyorsanız, cenaze, nikah, düğün gibi önemli günlerinizde bir hocamız olsun istiyorsanız, İstanbul ve Türkiye'nin her neresinde olursanız olun hiç fark etmez yedi gün yirmi dört saat bu telefonu arayabilirsiniz.”

HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIK

Çanakkale şehitlerini anma konulu konferansı vermek için kürsüye gelen Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, “Bundan 97 yıl önce ecdadımız, dünyanın en güçlü ülkelerine karşı Çanakkale'de her türlü fedakarlığı göstererek mücadele verdi. Eğer bizler bu gün aynı şartlar ile karşılaşırsak nasıl davranırdık, lütfen bunu bir düşünelim” dedi.

Bayraktar “Rusya, İngiltere, Fransa gibi ülkeler, Müslümanların yeryüzünde vatan sahibi olmasını istemiyorlardı. Çanakkale Savaşında bunun mücadelesini verdiler. Sadece ismini andığımız bu ülkeler değil o gün perde arkasında destek veren 37 ülke vardı. Bu ülkeler bu günde aynı isteği sürdürüyorlar.” dedi.

DÜŞMAN BU GENÇLİKTEN HALA KORKUYOR

Gençliğin dinini, namusunu ve vatanını aynı şekilde koruyacağına inandığını belirten Bayraktar, yakın zamanda şehit olan beş polis memurunun hepsinin şehit olmasının ardında birbirlerini korumak olduğunu söyledi. Benzer olayın 97 sene önce Çanakkale'de yaşandığına değinen Masum Bayraktar, Çanakkale'de bulunan 57. Alay'daki askerlerin hepsinin şehit olduğunu hatırlattı. Bayraktar düşmanın bu gençlikten hala korktuğunu, onun içinde çeşitli hilelerle gençliğimizi manevi değerlerinden kopartmak için uğraştıklarını söyledi.



MÜSLÜMANIN TEK MÜTTEFİĞİ VAR ODA ALLAH

Çanakkale savaşında 253 bin şehit vermemizin altında sözde müttefikimiz Almanya'nın hainliğinin olduğunu söyleyen Bayraktar, “Müslümanların tek müttefiki var oda Allah'tır” dedi ve “Allah yardım ettin mi size hiç kimse galip gelemez” ayetini okudu. Bayraktar ardından da “Bu millet ve gençlik uyanıyor. Ecdadını hatırlayacak ve dünyada söz sahibi olacak” diye konuştu.

ETE KEMİĞE GÜÇ VEREN İMAN KUVVETİ

Çanakkale'de düşmanın, hem sayıca çok olduğunu hem de tank, tüfek, top gibi teknik bakımdan çok güçlü olduğuna da değinen Bayraktar, yine de askerimize galip gelemediğini, imanın ete kemiğe kuvvet verdiğini ve teknik olarak ne kadar kuvvetli olunursa olunsun hiç kimsenin iman karşısında duramayacağını kaydetti.




ÇANAKKALE GEÇİLSEYDİ VATANSIZ KALIRDIK

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Bayraktar son olarak da “O gün Çanakkale geçilseydi bu gün bu topraklar Müslümanların elinde olmayabilirdi o nedenle ecdadımızın şanlı mücadelesi ile övünüyoruz, eğer neslimizin bizimle övünmesini istiyorsak onların kalplerine Kur'an, Peygamber ve vatan sevgisini koymamız gerekir” dedi ve ekledi: “Müslüman olarak yeryüzüne hakim olmamız, hem müminlere hem kafirlere rahmettir!”

Programın sonunda Çanakkale Şehitleri için 253 Hatim-i Şerifin duası yapıldı.

ne güzel konuşup doğruları dile getirmiş

Allah cc bu Millete Hizmet edenlerden Razı olsun onlara destek olmakda bizim ONURUMUZDUR..Korkaklıkda ZİLLET vardır..


Güncel Haberler

MollaCami.Com