Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sekiz Sorunun Fetvası ?

Sekiz Sorunun Fetvası

Aşağıdaki soruların İslamî/dinî cevaplarını sorsam Diyanet fetva verebilir mi? Sanmıyorum. Ben yine, sorularımı çok açık ve seçik şekilde yazayım:

1. Bozuk bir düzende rüşvet almak vermek caiz midir?

2. Bir Müslüman, bu düzen bozuktur diyerek rüşvet alıp zenginleşse, onun bu zenginliği meşru olur mu?

3. Genel soru: Bozuk düzen ve sistemlerde Kur'anın ve Şeriatın haramdır dediği işler işlenebilir mi?

4. Bir Müslüman, Kur'ana ve Şeriata aykırı yeminleri edebilir mi?

5. Bugünkü milletvekilliği yemini, Kur'ana, Sünnete, Şeriata, fıkha uygun mudur? Bir Müslümanın bu yemini etmesi caiz midir?

6. Yeni Ceza Kanununda zinanın suç olmaktan çıkartılması Müslüman çoğunluğun din hürriyetini ihlal manasına değil midir?

7. İçinde içki içilen ve İslam'ın kesinlikle yasaklamış olduğu nice azgınlığın (fuhşiyatın) yapıldığı lüks otellerde iftar ziyafetleri vermek caiz midir?

8. Mardin'de Kasımiye medresesinde hahamlar, papazlar ile birlikte yapılan Diyalog etkinlikleri ve bunlar meyanında çanlar çalar, ezanlar okunurken havuz üzerindeki köprüden papazların ve sarıklı hocaların hep birlikte geçmeleri İslam'a göre caiz midir?

Sekiz soru yönelttim. Daha soracak çok şey var.

Geçerli icazeti olan ulema, fukaha ve gerçek müftülerden, yukarıdaki sekiz sorunun fetvasını verecek kimseler çıkarsa Millî Gazeteye göndersinler, bu sütunlarda yayınlayayım.

(Sekiz sorumun sekizine de cevap/fetva isterim. Korkup da bazılarını cevapsız bırakmak olmaz. Gerçek ulema, fukaha ve müftüler önce Allahü Teala'dan korkarlar... Ahmed ibn Hanbel hazretlerine Kur'an mahluktur dedirtmek istemişlerdi ama o büyük imam kesinlikle bu bâtıl inancı reddetmiş, bu yüzden yakalanmış ve kamçılanmıştı. Zamanımızda oldukça din ve fikir hürriyeti vardır. Gerçek alimlerin, gerçek fakihlerin İslamî ve şer'î gerçekleri açıkça söylemeleri, yazmaları, fetvalarıyla halkı uyarıp aydınlatmaları, emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmaları gerekir.)


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com