Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Allah’ın Habibinden ayrı kalan her şey mahzun olur



ALLAH’IN HABİBİNDEN AYRI KALAN HERŞEY MAHZUN OLUR

Mescid-i Nebevî ilk yapıldığı sırada minbersizdi. Resûl-i Ekrem, hutbe irâd buyurduklarında kuru bir hurma kütüğüne dayanırdı. Uzun müddet böyle devam etti.
Ashabın isteği üzerine üç basamaklı bir minber yapıldı. Artık Peygamber Efendimiz s.a.v. minbere çıkıp halka hitapta bulunuyordu.

Resûl-i Ekrem s.a.v. yapılan minbere çıkıp ilk hutbesini okuduklarında, hamile deve ağlayışını andıran acı sesler ve ağlamalar duyuldu.
Baktılar, ortalıkta ne hamile deve ve ne de deve yavrusu vardı. Ağlayan o kuru direkti. Kütüğün deve gibi ağlayışını Peygamber Efendimiz’le birlikte Ashab-ı Güzin de duyuyordu. Bir türlü susmuyordu.

Fahr-i Âlem, minberden inip yanına geldi. Elini üstüne koyup teselli edince sustu. Hatta hurma kütüğünün deve gibi sızlamasını işiten Sahabîler de gözyaşlarını tutamamışlar, ağlamışlardı.

Rasulullah s.a.v. buyurdular ki:
“Siz onu ayıplamayın. Zira Allah’ın Rasulü herhangi bir şeyden ayrı düşerse o şey behemahal (derhal) mahzun olur.” (Tecrid-i Sarih)

Mektubat’ta da İmam-ı Rabbani k.s. Peygamberimiz s.a.v.’in şöyle buyurduğunu nakleder:
“Eğer, ben onu kucaklayıp teselli vermeseydim, Resûlullah’ın ayrılığından kıyâmete kadar ağlaması böyle devam edecekti.” (417.Mektûp)

huzunlendim


Sevgili Peygamberimiz

MollaCami.Com