Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


büyücülük ve falcılık

BÜYÜCÜLÜK VE FALCILIK
بسم الله الرحمن الرحيم
وَلاَ تَدْعُ مِن دُونِ اللّهِ مَا لاَ يَنفَعُكَ وَلاَ يَضُرُّكَ فَإِن فَعَلْتَ فَإِنَّكَ إِذًا مِّنَ الظَّالِمِينَ
Yunus,10/106

قال النبي صلي الله عليه وسلم
اِجْتَنِبُوا السَّبْعَ الْمُوبِقَاتِ قَالُوا يَا رَسُولَ للهِ وَمَا هُنَّ قَالَ: اَلشِّرْكُ بِاللَّهِ وَالسِّحْرُ وَ قَتْلُ النَّفْسِ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إلاَّ بِالْحَقِّ وَأكْلُ الرِّبَا وَأكْلُ مَالِ اْليَتِيمِ وَالتَّوَلِّي يَوْمَ الزَّحْفِ وَقَذْفُ الْمُحْصَنَاتِ الْغَافِلاَتِ الْمُؤْمِنَاتِ
Buhârî, Vasâyâ, 23, Tıbb, 48; Müslim, Îmân, 144

İki cihan serveri Peygamber Efendimiz (sav)in tebliğ ettiği Yüce dinimiz İslam; dosdoğru, berrak ve aydınlık bir dindir. Bu yolun ilkelerini özümseyemeyen bir takım insanların kirli hesapları uğruna öteden beri başvura geldikleri karanlık işlerinden biri de sihir ve büyüdür.

Toplumlarda büyücülük ve falcılığın revaç bulması, İslâmî konulardaki temel bilgi ve kültür eksikliğinden kaynaklanır. İslam Dini; falcılık, sihirbazlık, büyücülük, medyumluk ve benzeri faaliyetleri şiddetle yasaklar.

Nitekim Kur’ân-ı Kerim’de ; “…fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir…” (1) ayeti ile, müminler ciddi bir îkaza muhatap kılınmışlardır.
Kur’ân-ı Kerim’de şiddetle sakındırılan sihir ise; yalan, aldatma ve Allah Teala’dan başkasına bağlanma temellerine dayanır.

Hz. Peygamber (sav), Allah Teala’ya ortak koşmaktan sonra en büyük günahın sihir olduğunu hadisi şeriflerinde beyan etmişlerdir.(2) Bazı hadislerde de, büyücülere ve medyumlara başvuran kişilerin, Allah’ın yardımından mahrum kalarak başvurdukları yöntemlerle baş başa bırakılacakları ifade edilir.

Görevimiz, üzerimize düşenleri yaptıktan sonra ümitsizliğe kapılmadan ve yılmadan yalnızca Allah’a güvenmek, O’na tevekkül etmek ve İslam’ın aydınlık yoluna ters düşen bütün karanlık işlerden uzak durmaktır.

duanın ve kulluğun sadece Allah Teala’ya yapılacağını ifade eden bir ayet-i kerime mealiyle bitirelim; “Allah’ı bırakıp da sana ne fayda ve ne de zarar verebilecek olan şeylere yalvarma. Eğer böyle yaparsan, şüphesiz ki sen zâlimlerden olursun.”(3)







Hazırlayan:
Erzurum Müftülüğü Hutbe Komisyonu
____________________________
1. Maide (5): 90
2. Bkz.Buhârî, Vasâyâ, 23, Tıbb, 48; Müslim, Îmân, 144
3. Yunus,10/106

Allah razı olsun kardeşim.
Bu soruya cevap arayanlara cevap niteliğinde...


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com