Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


10 bin din adamına kadro müjdesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bu yıl içinde 10 bin imam ve müezzin atanacağını açıkladı. Meclis'te kavgalara sebep olan 4+4+4 düzenlemesini de değerlendiren Bozdağ, CHP'nin düzenleme karşısındaki duruşunun pedagojik değil ideolojik olduğunu söyledi. Bozdağ, “CHP'nin duruşu ideolojik bir duruştur. 28 Şubat'ta tankların yaptığı balans ayarının devam etmesini savunan bir duruştur” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2012 yılında 10 bin imam ve müezzinin atamasının yapılarak 2012 yılı içinde göreve başlayacaklarını açıkladı. Bozdağ, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Meclis'te kavgalara sebep olan 4+4+4 düzenlemesini değerlendiren Bozdağ, CHP'nin düzenleme karşısındaki duruşunun pedagojik değil ideolojik olduğunu söyledi. Bozdağ, “CHP'nin duruşu ideolojik bir duruştur. 28 Şubat'ta tankların yaptığı balans ayarının devam etmesini savunan bir duruştur” dedi.

“4+4+4 ÖĞRENCİNİN KABİLİYETLERİNİ DİKKATE ALIYOR”

Düzenlemeyle birlikte ilk 4 yılı okuduktan sonra öğrencilerin velilerin de yönlendirmesiyle kendi eğilimleri, kabiliyetleri doğrultusunda bölüm seçeceğini ifade eden Bozdağ, ikinci 4 yılda ise yanlış bölüm seçtiğini düşünen öğrencinin bölümü değiştirebileceğini ve kendi kabiliyetlerine uygun olduğu bölümü seçebileceğini söyledi. Bozdağ, “Esnek ve öğrencinin kabiliyetlerini dikkate alan bir yapı” diye konuştu.

Düzenlemenin ‘yok hükmünde' olduğu iddialarını da değerlendiren Bozdağ, şunları söyledi: “Düzenleme, Genel Kurul'a gelecektir. Yok hükmünde olamaz. Ortada bir görüşme var, kabul edilen teklif var. Kabul edilen teklifle ilgili hazırlanmış bir rapor var. İçtüzüğe uygun yapılmış bir şeyi yok hükmünde sayamazsınız.”

“KÜRTÇE, SEÇMELİ DERS OLABİLİR”

Bozdağ, Kürtçe'nin seçmeli ders olacağı yönündeki tartışmalarla ilgili olarak ise, ilk 4 yıldan sonra kademeli eğitim çerçevesinde birçok dersin seçmeli olabileceğini söyledi. Kürtçe'nin de seçmeli olabileceği şeklinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in açıklamaları olduğunu ifade eden Bozdağ, Milli Eğitim Bakanlığı'nın milletin taleplerini, ülkenin ihtiyaçlarını dikkate alarak hangi derslerin seçmeli olacağını belirleyerek açıklayacağını, her şeyin masanın üzerinde olduğunu, bu konuda her şeyin konuşulabileceğini söyledi.

“SURİYE YÖNETİMİNİ UYARDIK”

Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Bozdağ, Esad yönetiminin halkını düşünmeyen ve zalimane bir yaklaşım içinde olduğunu söyledi. Bozdağ, “Biz Türkiye olarak oradaki kavgaların bir kardeş kavgasına dönmemesi, mezhep kavgasına dönmemesi ve insanların ölmemesi için Suriye yönetimini uyardık ve bundan sonra da uyarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Suriye'den gelen mültecilerin misafir olduğunu belirten Bozdağ, Türkiye'ye sığınanların sayısının 14 bin 700 civarında olduğunu söyledi. Kilis'te bulunan Hac konaklama tesislerinde çalışmalar yapıldığını kaydeden Bozdağ, buradaki alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Suriyeli vatandaşların buraya nakledileceğini söyledi.

KAÇIRILAN TÜRK GAZETECİLER

Bozdağ, Suriye'de kendilerine ulaşılamayan Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun'un El Muhaberat'ın elinde bulunduğuna yönelik bilgiler olduğunun belirtilmesi üzerine de “Bu kaçırılan gazetecilerimizle ilgili Dışişleri Bakanlığımız ve ilgili birimler gerekli temas ve görüşmeleri yürütüyorlar. Onların sağlık ve selamet içerisinde ülkemize geri dönmeleri ve gazetecilik faaliyetlerine kaldıkları yerden devam etmeleri için gerekli çalışmalar devam ediyor” dedi.

Bozdağ, şunları kaydetti: “Bugün gazetelerde El Muhaberat ile ilgili haberler vardı. Ama biz bir şey biliyoruz ki Suriye'de bu gazetecilerimiz kaçırıldılar ve şu anda bunun Suriye yönetiminin bilgisi dışında olması veya Suriye yönetimine rağmen olması söz konusu değil. Tabii bununla ilgili girişimler devam ediyor, gerekli temaslar sürdürülüyor. Onların sağlık ve selamet içinde Türkiye'ye dönmeleri için Türkiye olarak yapılması gereken neyse hepsi eksiksiz olarak yapılıyor, yapılmaya da devam edecektir.

Suriye yönetimine de bu hadiseyi aydınlatması ve ortaya çıkan durumu çözmesi için gerekli çağrıları yaptık. Oradaki vatandaşlarımızın, gazetecilerin hayatı bizim için son derece önemli.”

İMAM HATİP VE MÜEZZİN-KAYYIM ATAMALARI

Bozdağ, yeni bütçe döneminde kurumların ne kadar kadrolu ve sözleşmeli personel atayacağına ilişkin çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Diyanet İşleri Başkanlığı'nda, 2012 yılında 10 bin civarında yeni personel alacağız. Bunun bini memur, başka personel. Geri kalan 9 bini imam hatip ve müezzin-kayyım olarak alınacak elemanlardan oluşacak. Bunlarla ilgili ilanları çıkaracağız. Şu anda bir yeterlilik sınavı var, onunla ilgili süreç devam ediyor. 16 Haziran'da göreve başlayacak şekilde bunların alımını yapacağız. Alacağımız kişiler 16 Haziran'da göreve en geç başlayacak şekilde bir planlamanın içerisindeyiz ve çalışmalarımız bitti. Bu sene, Diyanet İşleri Başkanlığı'na 10 bin kişi alınacak. Bunun 9 bini imam hatip ve müezzin-kayyımlardan oluşacak. Diğeri de memurlardan oluşacak. Ayrıca, Şubat ayının sonuna doğru 6 bin 932 Kur'an kursu öğreticisinin atamasını yaptık, onlar görevlerine başladılar veya başlamak üzereler. Bu dönemde de aynı şekilde atamalarımız devam edecektir.”

Örgün din eğitimi almamış olanlardan yani imam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunu olmayan ama aldıkları eğitimle din konusunda bilgisiyle temayüz etmiş kişilerden oluşan bin kişilik bir istisnai kadro düzenlemesi bulunduğuna dikkati çeken Bozdağ, bu konuya ilişkin ilanın da bugünlerde yapılacağını söyledi.

Kadrosu olup da boş olan camilerin yüzde 90'ının bu yıl yapılacak atamalarla dolacağını ifade eden Bozdağ, kadrosuz camilere kadro verilmesiyle ilgili çalışmaların da sürdürüldüğünü anlattı.

GURBETÇİLERİN OY KULLANMASI

Bozdağ, yurtdışındakilerin oy kullanmasına ilişkin bir soruyu cevaplarken, vatandaşların Türkiye'ye gelmeden oy kullanmalarını sağlayacak kanun tasarısının Anayasa Komisyonu'ndan geçtiğini ancak Genel Kurul aşaması kaldığını söyledi. Kanun kabul edildikten sonra ilk seçimin 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi olacağını hatırlatan Bozdağ, yurt dışındaki vatandaşların bu seçimde oy kullanabileceğini dile getirdi. Almanya, Hollanda, Fransa, Avusturya, Belçika başta olmak üzere pek çok ülkede seçmenler olduğuna işaret eden Bozdağ, konuya ilişkin olarak ilgili ülkelerin hükümet yetkilileriyle görüşmeler yapılacağını ifade etti.

YENİ AKİT


Güncel Haberler

MollaCami.Com