Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Üniversite okuyan memurun unvanı değişmiyor

Üniversite okuyan memurun unvanı değişmiyor



DEVLET memurları, çalışırken üniversite bitirirse aldığı unvanı kurumu kabul etmediği için kullanamıyor.

Türkiye genelinde yaklaşık 45 bin memuru ilgilendiren unvan değişikliği probleminin çözülmesi için çalışan Unvan Değişikliği Kamuoyu Platformu, adlı bir internet sitesi bile kurmasına rağmen haklarını elde edemiyor.

Sitenin sahibi, Denizli Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdürlüğü’nde 17 yıllık tekniker memur olan Ahmet Yetkin, 2009’da Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun olmuş.

Aldığı diplomayla birlikte “mühendis” unvanıyla kurumuna müracaat edince, unvan değişikliği sınavını kazanırsa mühendis olarak kabul edileceği bildirilmiş.

Yetkin, “YÖK tarafından verilen bir unvanı, kamu kuruluşları yok sayıyor” dedi. Problemin, 1999 yılında eski Başbakan Bülent Ecevit döneminde çıkarılan Bakanlar Kurulu kararına istinaden Görevde Yükselme Yönetmeliği’ne 2004’te eklenen bir maddeden kaynaklandığını belirten Yetkin, “Üniversitelerdeki binlerce teknik bölümden mezun olan mühendis veya mimarlar, devlet dairesinde evrak işlerinde çalıştırılıyor” diye konuştu.

Yeni Asya Gazetesi

Üniversite bitirmek için sabahtan akşama kadar ders çalışan Memurlar sırf Maaşlarına ZAM gelsin diye HİÇ Bİ İŞ YAPMADAN Masada Ders çalışıyorlar ..Aldıkları parayı asla da HAK dahi etmiyorlar..
Devlet Memurunun en düşük MAAŞI 1.700 TL bunu da HAK edecek yoksa HARAMDIR .
Lise mezunu Memur işi gücü BIRAKIP Üniversite bitirmek için Masasının başında DERS Çalışıyor ki Üniversite bitirecek ..buna asla FIRSAT verilmesin.


Güncel Haberler

MollaCami.Com