Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Başbağlar Konusunda Sünnîleri Kınıyorum

1. SİVAS'ta meydana gelen Madımak otelinde otuz küsur kişinin dumandan boğularak ölmesi hadisesi derin devletin, vesayet rejiminin ve başka güçlerin bir tertibidir, bir provokasyondur.

2. Türkiye'de iç savaş çıkartmaya yönelik bir senaryo sahneye konmuştur.

3. Bu maksatla Sünnî Müslüman halk alabildiğine tedirgin edilmiş, kışkırtılmıştır.

4. Sivas'ta Sünnî halk ile Alevî halk barış içinde yaşıyordu. Kışkırtıcılar bu barışı berhava etmek için çalışmışlardır.

5. Ermenistan ve diaspora Ermenilerinin militanları Türkiye'yi parçalamak için Sünnî-Alevî çeşitliliğinden yararlanmak istiyor.

6. Türkiye nasıl bölünür, parçalanır?... Sünnîler ve Alevîler birbiriyle çatışırsa.

7. Aziz nesin, Sivas hadiseleri arefesinde Salman Rüşdi'nin Peygamberimiz aleyhindeki iğrenç kitabını Türkçeye çevirtip yayınlamaya başlamıştı.

8. Pir Sultan Abdal şenlikleri çığırından çıkartılmıştı.

9. Müslüman Sünnî halkı üzmek, çileden çıkartmak, yaralamak için her şeytanlık, her kötülük, her hıyanet yapılmıştı.

10. Üzücü hadiseler patlak verince kışkırtıcılara bir şeycikler olmamıştı.

11. Yakalananlar ağır cezalar verilmiş, bu cezalar Yargıtay'da bozulmuş, daha ağır cezalar, idam karşılığı müebbet hapis cezaları verilmişti.

12. Sivas hadiselerinden sonra Erzincan'ın Başbağlar köyünde camiden çıkan otuz küsur Müslüman çok vahşi ve gaddar şekilde kurşuna dizilmiş, dizdirilmişti.

13. Kurşuna dizilen Başbağlar Müslümanlarının uzaktan yakından Sivas hadisesiyle hiçbir ilgileri yoktu. Onlar tamamen mâsum ve suçsuz insanlardı.

14. Başbağlar katliamı ile ilgili olarak yakalanan bazı kimseler, Ankara'dan gelen bazı militan kimseler tarafından serbest bıraktırılmıştı.

15. Başbağlar şehitlerinin kanları yerde kalmıştı.

16. İşin en acıklı tarafı, çoğunluktaki Sünnî kesim Başbağlar faciasının üzerine, ötekilerin Sivas hadiseleri üzerine gittiği kadar kararlı ve enerjik olarak gitmemiş; tepkiler birkaç cılız gazete yazısından ibaret kalmıştı.

17. Müslümanların başını çeken güçlü ve etkili şahsiyetler isteseydi Başbağlar katliamı aydınlatılabilir, katiller yakalanabilirdi.

18. Bunun için neler yapılmalıydı, yapılabilirdi? (a) güçlü hukukçulardan, aydınlardan oluşan bir Başbağlar Heyeti kurulabilirdi. (b) Özel detektifler tarafından derin araştırmalar yapılabilirdi. (c) Çok ciddî bir Başbağlar Dergisi çıkartılabilirdi. (ç) Katillerin bulunup cezalandırılması konusunda Avrupa İnsan hakları Mahkemesine başvurulabilirdi.

19. Bu dediklerim bugün yapılabilir ama kimler yapacak?

20. Prensip itibarıyla, Başbağlar faciası ile ilgili hizmet ve çalışmalardan ücret alınmasını, bu faciadan rant çıkartılmasını vicdanen uygun görmem.

21. Şu hususu da belirtmek isterim ki, Sivas hadiseleri olurken, Madımak otelinde bulunan iki Sünnî Müslüman tabanca ile vurularak öldürülmüştür ve bu cinayetin üzerine gidilmemiştir.

22. Müslümanların Başbağlar şehitleri için büyük bir anıt inşa ettirmeleri onların üzerine vazifedir.

23. Böyle bir anıt inşa edildikten sonra her yıl orada büyük törenler yapılmalı ve katiller lanetlenmelidir.

24. Tarihçilere, araştırıcılara düşen bir vazife var: Sivas kışkırtmaları ve Başbağlar faciası hakkında çok ciddî incelemeler yapılmalı ve yayınlanmalıdır.

25. Sünnî Müslümanların sorumlularını, Başbağlar köyü faciası dolayısıyla kınıyorum.

Şehitlere rahmet diliyor, katillere lanet ediyor, vazifesini yapmayan Sünnî sorumlulara da yazıklar olsun diyorum.


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com