Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İslam Mektebi'nde Coğrafya Dersleri

Açılıp faaliyete geçirilmesini istediğim İSLAM MEKTEBİ'nde bazılarının hayallerinin ulaşamadığı konularda dersler okutulacaktır. Birkaç örnek vereyim:

1. Çok başka açılardan coğrafya okutulacaktır. Mesela İsveç, Norveç, Finlandiya, İsviçre, Singapur, Japonya, Güney Kore, Tayvan (birkaç ülke daha var) gibi başarılı ve bazı açılardan örnek ülkeler... İsviçre ve Norveç, AB üyesi değil, niçin? Krallık rejimine sahip Norveç, niçin dünyanın en temiz ve şeffaf ülkeleri listesinin baş taraflarında yer almaktadır?.. On beş yaşındaki çocuklara İngiltere'de (Şu anda) 85 Şeriat mahkemesinin faaliyette olduğu söylecektir... Tayvan Milliyetçi Çin Cumhuriyeti 600 bin kişilik bir ordu beslemesine rağmen kültür, iktisat, ticaret sahasında nasıl harikalar meydana getirmektedir? 18'inci yüz yılda lale soğanlarını Türkiye'den alan Hollanda şimdi çiçekçilikte, bilhassa lale ziraatinde nasıl dünya birincisi olmuştur? Türkiye çiçekçilik konusunda Kenya'nın bile gerisindedir. Niçin?.. Beşerî ve iktisadî coğrafyaya ait böyle yüzlerce konu öğrencilere filmlerle, dialarla, icabında yabancı uzmanların açıklamalarıyla öğretilecektir?.. Dünyanın ziraat konusunda ileri, başarılı, üretken ülkeleriyle bizim aramızdaki uçurumlar anlatılacaktır?

2. Şehircilik ve mimarlık dersleri... Gökdelenler, dev apartmanlar, lüks rezidanslar kötülenecek; küçük bahçeli bağımsız, en fazla iki buçuk katlı evler övülecektir... En ileri ve medenî ülkelerde topraktan, samandan evler yapıldığı resimlerle, filmlerle gösterilecektir.

3. Dekorasyon dersleri... Bugünkü çılgın, âdi, kitch, saçma sapan, bedevî dekorasyon tenkit edilecek bizim kendi sanatımıza ve kültürümüze uygun dekorasyon nasıl olmalı anlatılacaktır.

4. Her öğrencinin sanat ve kültürle ilgili hobileri olacaktır. Öyle sadece hat, tezhib, ebru değil... Bizim üç yüze yakın, çoğu unutulmuş, terk edilmiş millî sanatımız vardır, onların bir kısmı Mektep'te canlandırılacak ve okul kooperatifinde ve başka yerlerde halka satılacaktır.

5. Talebelere eski İslam/Osmanlı görgü, terbiye, edep ve ahlakı öğretilecektir. İslam mektebinin on yedi yaşındaki öğrencisi, 40 yaşındaki iyi bir vatandaştan daha terbiyeli, daha edepli, daha görgülü, daha nazik ve kerim, daha olgun olacaktır.

6. Daha önce yazmış mıydım, okulun birkaç dergisi olacaktır. Bunlardan biri sadece Osmanlıca yazıyla (İslam Kur'an harfleriyle) yayınlanacaktır. Siyasete ve fitne fesada karışmayacak bu kültürel, edebî, tarihî faydalı dergi, mütedavil ideolojik kanunlara aykırı olacağından, iş mahkemeye intikal eder ve mahkumiyet kararı verilirse Avrupa İnsan hakları Mahkemesine müracaat edilerek, Türkiye'nin laikçi rejiminden davacı olunacak, kararın bozulması istenecektir.

7. Okulun öğrencileri için Paris'te dünyanın en büyük modaevlerinden birine, üniformamsı (kesinlikle üniforma değil!) bir kıyafet tasarımı hazırlatılacak, bu elbise Türkiye'nin en güzel, en hoşa giden genç kıyafeti olacaktır.

Bütün bunlar hayaldir...

"Az çok hayalden gelir insana tesliyet

Pür iğbirardır yüzü gülmez hakikatin"

Böyle bir okul açılabilir mi?.. Mümkündür ama çok zordur.

Açılsa bile başlangıçta öğrenci bulunmaz.

Aliene Müslümanlar çocuklarını böyle bir okula vermez.

Bendeniz tenkit edilip dururum

Müslümanlar sürünüp durur.


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com