Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Müftülükten gülümseten proje

Sinop İl Müftülüğü tarafından başlatılan ilginç proje kapsamında müftülük personeli vatandaşları glümseyen fotoğraflarla karşılıyor.
İl Müftüsü Yalçın Topçu'nun talimatıyla tüm müftülük personeli fotoğraf stüdyolarında gülümseyen fotoğraflarını çektirerek görevli oldukları birimlerin kapısına astı. Uygulamayla birlikte müftülüğe işi düşen vatandaşlar daha birimlerin kapısından içeri girmeden personelin gülümseyen fotoğrafıyla karşılaşıyor. 'Asık suratlı devlet memuru' zihniyetinin yerine artık kurumlarda güler yüzlü hizmet amaçlanıyor.
Bu arada müftülük personelinin gerçekleştirdiği ilginç uygulama sırasında, çalışanların alışılmışın dışında poz vermelerinin istenmesi kendilerine zor anlar yaşatsa da, resimlerin tab edilmesi ardından ortaya çıkan gülen fotoğraflar, vatandaşlara da tebessüm ettiriyor. Kimi zaman bürokratik iş ve işlemlerin gerdiği vatandaşlar, kapıda ki fotoğrafları görünce psikolojik olarak rahatlıyor.

Güler yüzün sadaka olduğunu belirten İl Müftüsü Yalçın Topçu, uygulamanın müftülüğe gelen vatandaşlardan ve din görevlilerinden büyük ilgi gördüğünü söyledi. Topçu, "Müftülüğümüz tarafından gerek vatandaşlarımızı, gerek dairede çalışan memur arkadaşlarımızı, gerekse müftülüğümüze gelen din görevlisi arkadaşlarımızı bir tebessüm havasına taşımak adına her oda kapısına o odada görev yapan arkadaşlarımızın güler yüzlü vesikalık fotoğraflarını koyduk. Hz. Peygamberimiz 'Güzel söz sadakadır, Allah'ın kullarına selam vermeniz sadakadır, Kardeşinizin yüzüne tebessüm etmeniz sadakadır' buyurmuşlardır. Güler yüz peygamber efendimizin dediği üzere sadakadır. Biz güler yüzü oda kapılarımıza astığımız resimlerde olduğu gibi günlük hayatımıza ve çalışmalarımıza taşımayı amaçladık" dedi.

Uygulamanın takdire şayan olduğunu belirten Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'de müftülük görevlilerine teşekkür etti. Vali Cengiz, "Biz vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarımıza çekinmeden gelerek, dertlerini anlatabilmelerini istiyoruz. Vatandaşımızın resmi dairelere gelebilmelerinin en iyi yolu, onlara güleryüz göstermek. Ben bunu 'güleyüzlü devlet', ya da 'gülen devlet' olarak ifade ediyorum. İl Müftülüğümüz tarafından başlatılan çalışmanın diğer kurumlarımızda da yaygınlaşmasını arzu ediyorum" diye konuştu.

Projenin koordinatörü Saray Mescidi İmam Hatibi Muhammet Başoğlu ise, uygulamanın büyük yankı uyandırdığını kaydetti. Başoğlu, "İl Müftülüğümüze gelen vatandaşlarımız güleryüzlü personel tarafından karşılanmasını arzu ettik. Bu çalışmanın başarılı olduğuna inanıyoruz. Güleryüz mümine en yakışan haldir" dedi.

iha


teşekkürler
inşallah her tarafa yayılır


Güncel Haberler

MollaCami.Com