Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


şok iddia '''AKP dinin genleriyle oynuyor'''

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında Kelime-i Tevhid'in yarısının olmadığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında Kelime-i Tevhid'in yarısının olmadığını söyledi.

Özkes, 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Komisyonu tarafından çıkarılan 5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında Kelime-i Tevhid'in yarısının olmadığını söyleyerek, "Şöyle ki: Kelime-i Tevhid'in 'La ilahe illallah' (Allah'tan başka ilah yoktur) bölümü vardır, 'Muhammedün Resulullah' (Muhammed, Allah'ın resulü elçisidir) bölümü ise yoktur." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu Eski Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayraktar'ın bildirdiğine göre komisyona bazı ayetlerin "Dinlerarası Diyalog" projesine aykırı olduğuna dair teklif verdiğini ve bu teklifin kabul edildiğini ifade eden Özkes, "Bu çerçevede aynı kitapta Bakara Suresinin, 286. Ayetinde "Ya Rabbi, kafirlere karşı bize yardım et" kısmı da çıkartılıyor." dedi.

Özkes, sözlerine şöyle devam etti:

"Yine, Talim Terbiye Kurulu'nun 10.12.2009 tarihli kararıyla 2010-2011 öğretim yılından başlanarak beş yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edilen 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabının 20. sayfasında "Kelime-i Tevhid ve Kelime-i Şehadeti öğreniyoruz" başlığında: "Tevhid" kelime anlamı olarak 'birlik veya birleme sözü' anlamına gelir. Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak demektir." Kelime-i Tevhid "La ilahe illallah Muhammedün Resulullah" cümlesine denir. "Anlamı da 'Allah'tan başka ilah yoktur' demektir" denilmektedir.

Ancak kitapta, Kelime-i Tevhid "La ilahe illallah, Muhammedün Resulullah" olarak verilmesine rağmen "La ilahe illallah" ın anlamı olan "Allah'tan başka ilah yoktur" verilirken "Muhammedün Resulullah" bölümünün anlamı olan "Muhammed, Allah'ın resulü (elçisi) dir" bölümü verilmiyor."

"Aynı uygulamalar, bir başka iktidar zamanında olsa idi; yer yerinden oynardı." diye konuşan Özkes, "Cuma günü Beyazıt Camisinden çıkanların bir kısmı Kur'an'ı zincire sarar, 'Kur'an'a uzanan eller kırılsın' derlerdi." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin, dinin genleri ile oynadığını söyleyen Özkes," Bu uygulamalar, iktidarın, AB'ye girme sevdasında olduğu geçmişteki süreçte, dini esasların da AB'ye uyumuna teşebbüs edildiğinin belgesidir." dedi.

Skandal kitapla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın inceleme başlatmasının ardından konu Meclis çatısı altına da taşındı.

"Hz. Peygambere sansür" başlıklı haber kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı Kitabı onaylayan Talim ve Terbiye Kurulundan kitapla ilgili rapor istedi. Bunun üzerine Talim ve Terbiye Kurulu kitabı incelemeye aldı. eğitim dernekleri ve çeşitli sendikalar tarafından bu yapılan vahim hatalara tepki gelmişti. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes konuyla ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Basına yaptığı açıklamada Özkes bu yanlışın ilk olmadığına dikkat çekerek "''AKP dinin genleriyle oynamaktadır" şeklinde önemli açıklamalarda bulundu.
AKP dinin genleriyle oynuyor
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında bazı bilgilerin eksik verildiğine ilişkin ''AKP dinin genleriyle oynamaktadır'' diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özkes: "2002'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan ve beş yıl süreye okutulan 5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında da, Kelime-i Tevhid'in ''Muhammedün Resulullah'' bölümü bulunmuyor".

AKP sansürü bilerek yapıyor
Özkes, söz konusu kitaplarla ilgili sansürlerin AKP hükümeti tarafından bilerek yapıldığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:
"Hristiyanlar ve Yahudilerin peygamberlerini biz tanıyoruz ve inanıyoruz. Ama onlar Hz. Muhammed'in peygamber olduğuna inanmıyorlar. Bunun için AKP iktidarları döneminde peygamber bölümü sansür ediliyor. Yani Hz. Muhammed, AKP döneminde sansür edilmiştir'' açıklamasında bulundu.

Fatiha da bile sansür var

Yine aynı kitaptan, Bakara Suresi'nin 286. Ayetinin 'Yarabbi bize kâfirlere karşı yardım et' bölümünün de kaldırıldığını ileri süren Özkes, şunları söyledi:
''Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabının 2006 yılı 5. baskısında Fatiha Suresi'nin 'bizi gazaba uğramayanların yoluna eriştir' bölümü de çıkarılıyor. Hz. Muhammed, gazaba uğrayanları Hıristiyan ve Yahudiler olarak açıklıyor. Yani Yahudi ve Hıristiyanları yeren bu Fatiha Suresi'nin son bölümü 2006 yılındaki beşinci baskıda kaldırılıyor. 2010-2011 yılındaki baskıda da Kelime-i Tevhid'in Türkçe çevirisinde eksiklik var" dedi.


Güncel Haberler

MollaCami.Com