Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


CIA Bağlantısı ortaya çıktı

Taraf Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar'ın eşinin CIA ajanı olduğu tescillendi. Mason'un, ABD'de ders verdiği Naval Postgraduate School'un internet sitesinde yayınlanan CV'sinde CIA'nın Afganistan operasyonlarında görev aldığı açıkça yazdığı ortaya çıktı.

Uludere olayı konusunda Taraf gazetesinin tutumu ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Ben Kasımpaşalı olmaktan gurur duyuyorum. Ancak siz kendinizi kontrolden geçirin” şeklindeki tepkisi gözleri bu gazetenin yönetimine çevirdi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, sado-mazoşist itiraflarda bulunmuştu. Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar ise gazeteciliğinin yanı sıra CIA personeli eşi Chris Mason ile tanınıyor.

ALTAN'IN SADO-MAZOŞİST İTİRAFLARI

Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Uludere olayı sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili dünkü köşesinde, “Devlet yardakçılığı ve ahlak” başlıklı bir yazı yazdı. Yazısında yine hükümete "tehdit dolu" hakaretler yağdıran Altan, 1985 yılında aylık “Kadınca” dergisinin Eylül sayısına verdiği röportajda ahlaktan ne anladığını da ortaya koymuştu. Röportajda "kadınlarda fahişe eğilimi olması gerektiğini" savunan Altan, anne-oğul, baba-kız ensestten hayvanlarla cinsel ilişkiye ancak ruh hastalarında görülebilecek sapıklıkları yüceltiyor. "Roman" adı altında pornografi yazarlığı ile de tanınan Altan, röportajında sadomazoşist eğilimleri ile ilgili açıkça şu itiraflarda bunuyor:

SADO-MAZOŞİZMİN İTİRAFI

"Bence seks, şiddet ve ölüm yaşamı oluşturan öğelerden bazıları. Ve insanlar seksle, şiddetle ilgimi çekiyor. Zannediyorum herkeste sado - mazohist eğilimler var. Bu derece derece ortaya çıkabiliyor... Ben sevişmenin, hayatın bir çok rengini içinde taşıdığını zannediyorum. Böyle bir sevişmede vahşet olabilir, kardeşlik olabilir, öfke olabilir. Ben sevişmeyi böyle algılıyorum, onun için de sado mazohist eğilimler ortaya çıkabilir. Bu bana çok aykırı gelmiyor... Bunlar yeni teoriler değil. Bu benim fikrim değil. Özellikle araştırmacılar Amerika'da bunu araştırıyor. Birbirini bu kadar seven iki insanın mesela bir erkek kardeşle kız kardeşin, bir anne ile oğlun, bir baba ile kızın... Birbirini bu kadar çok seven insanların, kadınla erkek arasındaki sevginin son noktası olan sevişmeye ulaşmamalarında bir yanlışlık olduğunu iddia ediyorlar. Doğru olabilir... Sekste sınıra inanmıyorum. Evet... İki insan da istiyorsa her şey olabilir..."

"GÜNDE 8-10 KİŞİYİ ÖLDÜRMEK İSTEYEBİLİRİM"

"Cinayet işlemek ister miydim, belki... Ama bazı şeyler sadece fikir olarak çekici gelir. Cinayet işlemek istediğim zamanlar da olmuştur. Somut bir kişiye karşı değil sadece. Günde 8 - 10 kişiyi öldürmek isteyebilirim. Böyle bir vahşet var insanların içinde. Benim de vahşete bir yakınlığım var. Ama somut bir cinayet bana çirkin gelebilir. Kanlar akacak, adam yıkılacak, düdükler çalacak, polis gelecek... Uzun iş...Ama soyutta cinayet çekici benim için... Tabii silahı tercih ederdim. Zehir işin dehşetine pek uygun düşmüyor. Fazla sinsice..."

CIA'CI ÇONGAR İŞ BAŞINDA

Başbakan Erdoğan'ın sözlerine karşı dünkü köşesinden, "Keşke ‘Kasımpaşalı' kalabilseydi" başlıklı yazı yazan Taraf Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar da Altan gibi hakaret dolu bir dil kullandı. Çongar, Amerikalı eşi Chris Mason'un CIA personeli olduğu ortaya çıkınca bunu yalanlamaya kalkmıştı. Ahmet Altan da bu iddiaların gündeme getirilmesini “fütursuzluk” olarak nitelemişti. Ancak Çongar'ın eşinin CIA ajanı olduğu belgelendi. Mason'un, ABD'de ders verdiği Naval Postgraduate School'un internet sitesinde yayınlanan CV'sinde CIA'nın Afganistan operasyonlarında görev aldığı açıkça yazdığı ortaya çıktı.

ULUDERE İDDİASI: "SALDIRIDA AMERİKAN PARMAĞI VAR"

Öte yandan ilginç bir iddiayı da DSP Genel Başkanı Masum Türker gündeme getirdi. Türker, katıldığı bir TV programında geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ziyareti sırasında gizlice 10 gazeteciyle görüştüğünü söyledi. Görüşmede bazı gazetecilerin AK Parti'yi Biden'e şikayet ettiklerini kaydeden Türker, Biden'in gazetecilere '1 yıl daha AK Parti ile gideceğiz' dediğini, bir gazetecinin de 'Bir yıl daha mı tahammül edeceğiz' dediğini kaydetti.

“İSİM VERMEK İSTEMİYORUM”

Konuyla ilgili Habervaktim'e konuşan Türker, "Bu soruyu Taraf'tan biri sormuş olabilir mi?' şeklindeki sorumuza "İsim vermek istemiyorum" şeklinde cevap verdi. Türker, Amerika'nın Irak işgali sürecinde yaşananların bir benzerinin de şuan Suriye konusunda tekrarlandığını ve Amerika'nın Suriye'ye müdahale konusunda Türkiye'ye baskı yaptığını kaydederek Uludere olayını da bu bağlamda değerlendirdiğini kaydetti.

Habervaktim


Güncel Haberler

MollaCami.Com