Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Öğretmene "BESMELE" Soruşturması

Ankara Gören Eller Görme Engelliler İlköğretim Okulu'na 28 Şubat sürecinde atanan müdür Salim Karadayı'nın, dindar ve muhafazakar kimliğiyle bilinen Din Kültürü Öğretmeni Mehmet Alıcı hakkında “Aracının kapısına ‘Bismilllah' yazısı yazdırdığı” gerekçesiyle soruşturma açtırdığı ortaya çıktı.

Ankara Gören Eller Görme Engelliler İlköğretim Okulu'na 28 Şubat sürecinde atanan Müdür Salim Karadayı'nın, dindar ve muhafazakar kimliğiyle bilinen Din Kültürü Öğretmeni Mehmet Alıcı hakkında “aracının kapısında ‘Bismilllah' yazısı bulundurduğu” gerekçesiyle soruşturma başlattığı ortaya çıktı

“VİCDANSIZ MÜDÜR”

Yeni Akit'ten Hasan Tosun'un haberine göre, Karadayı'nın icraatları daha önce Vakit'te “Vicdansız Müdür” manşetiyle gündeme gelmişti. Habere göre Karadayı müdür olduktan sonra okuldaki mescidi kapattırdı, namaz kılan öğrencilere baskı yaptı. Üstelik namaz kılan bazı öğrencileri dövdü. Dayak yiyen öğrencilerden E.Ç, yaşadıklarını söyle anlatmıştı: “Biz 4 arkadaş namaz kılan kişileriz. Ama ne yazık ki müdürümüz bize yobaz gözüyle bakıyor. Çoğu zamanda toplum içinde bizi aşağılamaya çalışıyor.”

“BESMELE” SORUŞTURMASI

Karadayı'nın bir icraatı daha ortaya çıktı. Karadayı'nın, 2001 yılında Din Kültürü Öğretmeni Mehmet Alıcı'yı okulda “fazla dindar davrandığı” gerekçesiyle uzaklaştırmaya çalıştığı belirlendi. Karadayı, Akit'in ele geçirdiği 23/10/2001 tarihli “İfade Tutanağı”nda ve 30/10/2001 tarihli “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Alıcı Hakkında Gözlem Raporu”nda öğretmen Alıcı hakkında “Göreve başladığım 1998 yılında Doğan Marka bir otomobil satın almış, aldıktan sonra kapılarının dışına “Bismillahirrahmanirrahim” kelimesini yazdırarak bunu okulda bir kimlik olarak kullanmıştır” ifadelerini kullanıyor. Raporun yan tarafına “Besmele yazılıydı, ben sildiremedim” diye düşülen not dikkat çekiyor.

“LAİKLİĞE BAĞLILIĞI KONUSUNDA KUŞKULAR VAR”

Ayrıca tutanaklarda Alıcı hakkında şu ifadeler yer alıyor: “Davranışlarını İslami ideolojik görüşlere göre sürdürdüğü, bayan öğretmenlerin ellerini sıkmadığı, Atatürk ilke ve inkilaplarına, Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel niteliklerine uygun çağdaş, yapıcı ve yaratıcı bir öğretmen olarak haraket etmediği, laiklik ve demokratiklik ilkelerine bağlılık yönünden kuşkular uyandırdığı, okulun sükun ve düzenin bozduğu için okulda çalışması sakıncalıdır.”

“ÖNEMLİ BİR GÖREVE GETİRİLECEK” İDDİASI

Şu anda Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Müdürü olan Salim Karadayı'nın önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nda önemli bir göreve getirileceği konuşuluyor. 28 Şubat sürecinde darbecilere şirin görünmek için dindar ve muhafazakar personele kök söktürdüğü belirtilen Karadayı'nın Bakanlık'ta yönetici olması istenmiyor. Eğitim camiası, geçmişte yasakçı zihniyete hizmet etmiş birisinin yönetici olmasını istemiyor.

“O DA BENİM HAKKIMDA SORUMTURMA AÇTIRDI”

Akit'in ulaştığı Karadayı, önce söz konusu tutanakları kabul ederken, bir süre sonra böyle bir tutanağın veya raporun olmadığını ileri sürdü. Karadayı, “Bir öğretmenin dindar olması, arabasının kapısında besmele yazması ve bayan öğretmenlerin elini sıkmaması suç mu?” sorusuna, “10 yıl önceki bir olayın tekrar ısıtılmasının sebebini anlayamadım. O da benim hakkımda soruşturma açtırdı. Bu soruşturmalar sübuta ermedi zaten” dedi. Tutanak ve raporda her şeyin açık açık yazıldığını belirtmemiz üzerine Karadayı, “Öyle bir tutanak veya rapor yok. Başkası yazıp getirmiştir bende paraf atmışımdır belki de. Ayrıca o belgeler milli eğitim bakanlığından izin alınmadan yayınlanamaz” diye konuştu.


Zulmün Vesikaları

MollaCami.Com