Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Uyuştucu seminerine sadece 6 öğrenci velisi katıldı

İZMİR - Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Zeki Yüncü, İzmir'in Balçova ilçesindeki Salih Dede Lisesi'nde, uyuşturucu ve tehlikeli maddeler konusunda bir seminer verdi. Seminere, davet edilen 670 öğrenci velisinden sadece altısı katıldı. Bunun üzerine konuyu ailelere getiren Yüncü, Türkiye'de ailelerin duyarsızlığı sebebiyle madde bağımlılığıyla mücadelede istenen sonuca ulaşılamadığını söyledi.


Türkiye'nin başlıca sosyal problemlerinden birini oluşturan madde bağımlılığıyla ilgili bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarına, ailelerin duyarsız ve ilgisiz olduğunu belirten Doç. Dr. Yüncü, ülkede uyuşturucu madde kullanma yaşının giderek düştüğünü, özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin potansiyel risk altında olduğunu, sıkıntılarının çözümünde ailelere önemli sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Yüncü, ailelerin eğitim çalışmalarına katılmamakta sosyopsikolojik etkenlerle direnç gösterdiğini ifade etti.

Salih Dede Lisesi Müdürü Mehmet Öztürk de, "Aileler madde bağımlılığı konusunda duyarsızlık göstermekte, çocuğunun uyuşturucu madde kullanmayacağını, madde bağımlısı olmadığını veya eğitim çalışmasına geldiğinde sanki çocuğu madde bağımlısıymış gibi algılanacağını düşünmektedir. Bilinçaltına yerleştirdiği bu düşünceden kurtulursa istenen sonuca varılacağına inanıyoruz." dedi.

Seminere katılan öğrenci velileri ise anlatılanlardan çok faydalandıklarını belirterek, "Bir ergenin uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını madde bağımlısı olup olmadığını anlama konusunda bilimsel bilgiler edindik. Bütün öğrenci velilerinin, bilinçaltındaki olumsuz çekincelerini bir kenara koyup eğitimlere katılması gerekir. Her ailede bir çocuğun her zaman madde bağımlılığı riski taşıdığı unutmamak gerekir." şeklinde konuştu.

kınamak istemiyorum ama Allah akıl fikir versin ...

ilkokula inmiş uyuşturucu satışı..!

Çocuklarımıza Hz Allahın sevgisini, korkusunu aşılamadıkça 6 kişi gelmiş 670 kişi gelmiş nolur ki ?


Çocuklarımıza Hz Allahın sevgisini, korkusunu aşılamadıkça 6 kişi gelmiş 670 kişi gelmiş nolur ki ?

Çok dogru kardeşim


Güncel Haberler

MollaCami.Com