Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tayfur Sönmez Dünya Birincisi Seçildi



Hafız Kur'an Tayfur Sönmez, Hırvatistan'ın Başkenti Zagrep'te yapılan "Güzel Kur'an Okuma"yarışmasında Dünya birincisi oldu.

Sesiyle dinleyenleri kendine hayran bırakan Hafız Kur'an Tayfur Sönmez, Hırvatistan'ın Başkenti Zagrep'te yapılan "Güzel Kur'an Okuma"yarışmasında Dünya birincisi oldu.
Dünyada her yıl düzenlenen Uluslararası Kuran Müsabakalarının bu yıl 18. Hırvatistan'ın başkenti Zabreb'te, Zagrep İslam Merkezinde yapıldı. Hırvatistan baş müftüsü Ömer Şevko Basic ve devletlerin büyük elçilerinin de katıldığı yarışmaya dünyadan 25 ülke 80 yarışmacı katıldı.

Bir davet üzerine Mayıs ayında Batman'a gelen ve Kuran-ı Kerim'i güzel okumada Türkiye birinciliği bulunan Hafız Tayfur Sönmez bu sene Hırvatistan yapılan 18. Uluslararası Kur'ân Müsabakasında tilâvet kategorisinde birincilik elde etti.



Uluslararası Kur'ân Müsabakalarına bu yıl Hırvatistan'ın başşehri Zagreb ev sahipliği yaptı. İstanbul'da özel dersler almış hafızlarımızdan, Hafız Tayfur Sönmez bu sene Hırvatistan yapılan 18. Uluslararası Kur'ân Müsabakasında tilâvet kategorisinde birincilik elde etti. Aynı dalda Recep Yatan ise dünya ikincisi oldu.



Türkiye genelinde eleme yarışmaları neticesinde en kuvvetli ve en düzgün şekilde Kur'ân okuyan hafızlar seçildi. Jüri üyeliğini Türkiye'den Selman Okumuş, Suudi Arabistan'dan Halid bin Osman, Hırvatistan'dan Hafız Aziz Alili, Fransa'dan Hafız Fareed Saray, Bosna'dan Hafız Fazlic, Makedonya'dan Hafız Bayramî yaptılar.

Mayıs Ayında bir davet üzerine Batman'a gelip mevlit okuyan Tayfur Sönmez, küçük yaşta (8-9 yaşlarında) 2 yıl içerisinde hafız olunduğunu dile getirerek, kendisinin 22 yaşında ve 1 yıl içerisinde Kur'an-ı hıfz ettiğini ifade etmişti. Sönmez, Güney Afrika'nın bütün eyaletlerinin yanı sıra Hırvatistan, Suriye, Ürdün ve Bosna'da Kur'an-ı Kerim okuduğunu, Batman'a bir davet üzerine geldiğini buradan da mevlit okuması için başka bir davete katıldığını ifade etti. Hafız Tayfur Sönmez, okuduğu Kur'an-ı Kerim tarzının uluslararası kabul edilen Mısır tarzı olduğunu kaydetmişti.

İzmir balçova ugur kuran kursu talebelerinden olan bu kardeşimizi bizde tebrik ediyoruz

tecvidli kuran okumayi bie bilmiyorum boyle kisileri gorunce imreniyorum masallah, insallah olurda cocuklarim bir gun bu yonde yetistircem ...

kitapci kardeşim yeterki gönül istesin nice 70li yaşlarda tevcidli kuran ögrenen nineler dedelerimizi görüyoruz


Güncel Haberler

MollaCami.Com