Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Suud'dan Osmanlı revakları açıklaması

Suudi Prensi Türki el Faysal Harem-i şerifteki Osmanlı revaklarının yıkılacağı haberlerine ilişkin flaş açıklama

Türk medyasında, Harem-i şerifin genişletilmesi projesi çerçevesinde, Osmanlı revaklarının yıkılacağına dair haberlere değinen El Faysal, "Harem-i şerif içinde, ne olursa olsun tarihi olarak korunan mimarinin kaldırılmasına yönelik bir plan yok" ifadelerini kullandı. El Faysal, genişletme çalışmalarında, sadece Osmanlı revakları değil, Harem-i şerif içinde yer alan daha önceki mimarinin de olduğu gibi kalacağını belirtti.

"İRAN'A SALDIRININ SONUÇLARI KÜRESEL OLUR"

El Faysal, Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi Adil el-Cubeyr'e yönelik suikast girişiminin ardından, bu harekete "güçle cevap verilmesi" gerektiğini düşünen ülkeleri uyardı. El Faysal, "İran'a yönelik saldırının sonuçları felaket olur, sadece insan zaiyatı açısından değil,İranbuna karşılık verebilir. Böyle bir karşılık da dünya genelinde olur" dedi. Bu saldırının küresel etkiler doğuran bir eylem olacağını kaydeden El Faysal, "İran'ın misillemesi sadece Körfez'de bir iki hedefle sınırlı kalmayacaktır. ABD ve diğer ülkelerin dünya genelindeki çıkarları da hedef alınacaktır" şeklinde konuştu.

İran'ın kitle imha silahları elde etme niyeti ve bölgesel meselelere olan müdahalelerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan El Faysal, "Bizim İran liderliği ile ağırlı olarak iki meselemiz var. Bunlar, nükleer silah üretme arzuları ve sürekli Arap ülkelerinin içişlerine karışmaları" dedi.
Tahran yönetiminin, nükleer silah girişimlerinden vazgeçmesi çağrısında bulunan Prens El Faysal, "Suudi Arabistan, İranlı liderleri, nükleer silah elde etme amacından vazgeçmesi gerektiğinde ısrar ediyor ve Ortadoğu'da kitle imha silahlarının bulunmadığı bir bölge oluşturulmasına destek veriyor" ifadelerini kullandı. Suudi Arabistan'ın, Büyükelçi El Cubeyr'e yönelik suikast girişimi konusunda İran'a askeri yollarla cevap vermeyi planladığı iddialarını da yalanlayan El Faysal, "Suudi Arabistan Krallığı, bazı kimselerin İran'da adalet önüne çıkarılacağını ummaktadır" dedi ancak belli isimler vermedi.

"ABD, İSRAİL ENGELİNDEN KURTULMALI"

Faysal, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Filistin Yönetimi'ninBirleşmiş Milletlertam üyelik başvurusunu bloke etmesinin ABD ile Arap ülkeleri arasında bir anlaşmazlık meydana getirdiğini belirterek, "Bu hareket, Arap alemindeki halkların zihninde, hayal kırıklığı, kızgınlık ve öfkenin artmasına neden oldu" dedi.

ABD'nin, Arap aleminin desteğini kazanabilmesi için, İsrail'le ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini kaydeden El Faysal, "(ABD hükümeti), Filistin halkının,İsrailişgali ve sömürgeciliğinden bağımsızlığını elde etme ve özgür olma talebini engelleyen İsrail engelinden kurtulması lazım" şeklinde konuştu.
El Faysal, Eylül ayında New York Times'ta yayınlanan makalesinde, ABD'nin Birleşmiş Milletler'de Filistin'in devlet olarak tanınma girişimine destek vermesi gerektiğini, aksi takdirde Arap alemindeki güvenirliğini tümüyle kaybedeceğini ifade etmişti.


Güncel Haberler

MollaCami.Com