Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Antep Fıstıklı Künefe





Malzemeler :




-500 gr tel kadayıf
-250gr tereyağı
-1,5 Çorba kaşığı üzüm pekmezi

-(pekmez yerine toz şeker kullanılabilir)

-300 gr künefe peyniri (veya dil peyniri)

Süslemek için :
-Ceviz yada antep fıstığı
Şerbeti için :
-4 su bardağı şeker

-3 su bardağı su,

-2 damla limon suyu

Hazırlanışı :
Önce şerbeti hazırlanır. Bunun için 3 su bardağı su ve 4 su bardağı tozşeker, 5 damla limon kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Tere yağı (veya margarin) tavada eritilir, 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı üzüm pekmeziyle karıştırılır ve tepsiye dökülür. Kadayıflar bir kapya eritilen tereyağı ile billite karıştırılır, ardından kadayıfın yarısı tepsiye konur ve elinizle iyice bastırılır üzerine dil peyniri eşit miktarda yayılır.Kalan kadayıf döşenir. Elle bastırılır ve üzerine ağırlık kullanarak preslenir. 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbet dökülür. Yeşil fıstık veya ceviz serpilir. Kaymakla servis yapılır. Afiyet olsun.

Oy oy. Tatlısı sizin olsun. Ben üstteki antep fıstığını alayım. ;D Allah razı olsun firdevs.

ecmain olsun inşallah

ama bitek fıstıkla olmazki künefe zaten başlı başına bi harika
tavsiye ederim çoooooooook güzeldir çok

ellerine saglik :P :P

Evet ben de sınavdan sonra yapmayı düşünüyordum ama bu kadayıf tatlısı gibi üstü kızarınca tersi çevrilmiyor mu acaba?*
Bu arada teşekkürler ;)

Rica ederim, gözlerinize sağlık sena ve talebecikk...


Evet ben de sınavdan sonra yapmayı düşünüyordum ama bu kadayıf tatlısı gibi üstü kızarınca tersi çevrilmiyor mu acaba?*


Ters çevirmeye gerek yok talebecikk... ;)

eline emeğine sağlık çok teşekkürler..

Rica ederim cennet ırmağı...
Gözlerine sağlık...


ellerine saglik :P :P

Gözlerine sağlık Prof kardeşim...


Tatlılar

MollaCami.Com