Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dünya ve Ahiret İşleri hak. (Abdulkadir Geylani Hz.)

Ahiret sermayen olsun. Dünyayı ticaret yeri say. Zamanını sermayeni batırmamak için evvela ahiretine sarfet. Eğer fazla kalırsa onu da dünyaya harca, geçimini sağla. Sakın dünyayı sermaye, ahireti ticaret saymayasın. Bunu yapınca namazını vaktinde kılamazsın. Kılsan da erkanını yerine getiremezsin. Rukûu belli olmaz, sücûdu belli olmaz. Çünkü senin için maksat dünya olmuştur. Yorgunluk gelir, uyursun. Namazın kazaya kalır, kılamazsın. Gece cife gibi yatar, sabahları tenbel olarak kalkarsın. Nefis seni peşinden sürükler, heva seni takip eder. Şeytan artık sana hakimdir. Böylece ahiretini dünyaya satmış olursun. Sen bu durumda nefsin kulu ve onun uşağı olmuşsun. Halbuki sen onu emrine alacak, terbiye edecek, doğru yola getireceksin. Bu, onun ahiret tarafı idi. Yani iyilik yüzü idi. Ama sen böyle yapmadın, onu hakkıyla idare edemedin. Onun sözlerini kabul etmekle zulüm ettin. Onu kendi başına bıraktın, netice lezzete, zevke, sefaya daldı ve şeytana uydu. Sen de ona uydun. Daha sonra hem dünyan battı, hem de ahiretin.

Peygamber efendimiz buyurdu:
- Allah, dünyayı ahiret niyetine göre verir. Ahireti, dünya niyetine göre vermez. “

Niçin aksi olmuyor? Olmaz, çünkü ahiret Allah’a kulluktur. Allah’a kulluk niyeti ile ibadet eden ahireti bulur. Niyet ibadetin ruhu ve özüdür. Kötülüklerden çekinerek ibadet edersen dünyan hoş olur. Dünya bir yana der, yalnız ahireti arzularsan Allah’ın öz kullarından ve O’na halis ibadet edenlerden olursun. Dolayısıyla ahiret nimeti senin için olur. O nimetlerin başında cennet ve Allah’a yakınlık gelir.

Dünya sana hizmet eder. Kısmetin kendiliğinden gelir. Çünkü her şey yaratanına bağlıdır. Eşyanın haliki ise Allah’tır, sen de O’nun öz kulu olduğuna göre, her şey senin olur.

Ahireti bırakır dünyaya çalışırsın. Hak sana gazabını karşı yapar. Ahireti kaybedersen, dünya sana isyankar olur. Her şeyini güçlükle alırsın, ufacık bir makam elde etmek için güçlük çekersin. Çünkü Allah’ın sevmediği bir insan oldun. Dünya ehli olup ötekini kaybetmeyi mi, yoksa ahiret ehli olup dünyada manevi bir huzur duymayı mı? AllLAH CÜMLEMİZE AHİRET EHLİ OLMAYI NASİB ETSİN.
Abdulkadir Geylani Hz. Futhu'l Gayb 36.Makale

gönülden amin....

sohbet tadında gerçekten güzeldi...
Rabbim istifademizi buyursun..

Allah razı olsun. Allah dostlarıyla sohbetiniz olsun.
Ne güzeldir onların sözleri, dünya gecicisi için değil onlar sonsuzluğun öğreticisi, ah şu aklımız bir erse...bazen etkilenirim onlar gibi konuşurum, yani fırsat olsa sanalda olmasam .... Oysa nasihat alınır, veren kim olursa olsun.
Heleki hiç çıkar beklentisi olmayan tek derdi seni hakka günahsız götürmeye çalışan.. Var mı öyle yiğitler???
Olmaz mı? Her devirde heryerde vardır.
Selam olsun o yiğitlere, biline onların bilekleri bükülmez, niye?
Hakkın bileği yapışır o bileklere...

Allah salihlerle karşılaştırsın cümlemizi. Şefaate mazhar kılsın inşallah

Allah'ım! Bizi Senin rızan için çalışmakta ve senin rızan için yaşamakta cümlemizi muvaffak kıl! Aminn...

Teşekkür ederiz, Cenab-ı Allah c.c. razı olsun...


İz Bırakanlar (İslâm Büyükleri)

MollaCami.Com