Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kara harekatı başladı, 10 bin asker Irak'ta

Kara harekatı başladı, 10 bin asker Irak'ta


Genelkurmay Başkanlığı, dün akşam saat 19:00'dan itibaren Irak'ın kuzeyindeki PKK'ya karşı kara harekatı başlatıldığını açıkladı. Harekata katılan 10 bin askerin Irak'ın kuzeyine girdiği öğrenildi.



Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, ''Irak'ın kuzeyinde üslenmiş PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarını etkisiz kılmak ve bölgedeki örgütsel altyapıyı kullanılmaz hale getirmek maksadıyla, 21 Şubat 2008 günü saat 10:00-18:00 arasında, belirlenen hedefleri karada konuşlu uzun menzilli silahlar ve Hava Kuvvetlerine mensup uçaklar ile etkili bir şekilde vurmuştur. Başarıyla icra edilen ateşle taarruzdan sonra, aynı gün saat 19:00'dan itibaren Hava Kuvvetleri ile desteklenen bir sınır ötesi kara harekatı başlatılmıştır'' denildi.

Açıklamada, Irak'ın toprak bütünlüğüne ve istikrarına özel bir önem veren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, planlanan hedeflere ulaşılmasından sonra, en kısa zamanda yurt içine döneceği bildirildi.

HAREKATA SAVAŞ UÇAKLARI DA KATILIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği kara harekatı sürerken, yerel Kürt kaynakları tarafından savaş uçaklarının da Zap ve Behdinan'ı bombaladıkları öğrenildi.

DİYARBAKIR'DAN SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Irak'ın kuzeyinde üslenmiş terör örgütü PKK mensuplarını etkisiz kılmak ve bölgedeki örgütsel altyapıyı kullanılmaz hale getirmek maksadıyla, dün akşam saatlerinden itibaren sınır ötesi kara harekatı başlatılırken, bugün Diyarbakır Havaalanında askeri hareketlilik yaşanıyor.

Diyarbakır'daki üsten bugün savaş uçakları havalanarak Irak sınırına doğru yöneldi.

Öte yandan, Irak'ın kuzeyine yönelik başlatılan kara operasyonu nedeniyle Irak'taki teröristlerin Türkiye'ye sızmasını engellemek amacıyla Irak sınırına yakın bölgelere çok sayıda birlik yerleştirilirken, savaş uçakları ile helikopterler Irak sınırı boyunca keşif uçuşunu sürdürüyor.



ABD ORDUSU: SİVİL KAYIPLAR KONUSUNDA TÜRKİYE GÜVENCE VERDİ

Amerikan ordusu, Türk ordusunun Kuzey ırak'ta düzenlediği kara harekatından haberi olduğunu açıkladı. Açıklamada Türk birliklerinin Kuzey Irak'a "sınırlı bir süre" için girdiği belirtildi.

Amerikan ordusu sözcülerinden Tuğamiral Gregory Smith, Bağdat'ta yaptığı açıklamada Türk ordusunun PKK'yı hedef alan "sınırlı süreli operasyonunu anladıklarını" belirtti. Smith, Türk tarafının sivil kayıpların olmaması ve altyapıya zarar gelmemesi için elinden gelen her şeyi yapacağına dair güvence verdiğini kaydetti.


BYRZA: KARA HAREKATA GÜZEL BİR HABER DEĞİL

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Bryza, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı kara harekatı düzenlemesinin "çok güzel bir haber değil" diyerek yorumladı.

Brüksel'de konuşan Bryza, "Kara harekatı başka bir seviye." dedi. Amerikalı yetkili, TSK'nin hava harekatı düzenlemesi için Amerika'nın istihbarat sağladığını hatırlattı.



GÜL, TALABANİ'YE BİLGİ VERDİ, TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi dün telefonla arayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) terör örgütüne yönelik olarak başlatılan kara harekatı hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Gül'ün Talabani ile dün akşam telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Görüşmede, Gül'ün, dün başlayan kara operasyonunun amacı hakkında bilgi verdiği, MGK'nın Irak ile ikili ilişkileri bütün alanlarda geliştirme yolunda karar aldığını aktardığı kaydedildi.

Açıklamada, Gül'ün, Irak Cumhurbaşkanı Talabani'yi Türkiye'ye davet ettiği de bildirildi.



MALİKİ: "TÜRKİYE, SINIRLARIMIZA SAYGI GÖSTERSİN"

Bu arada, Başbakan Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile bir telefon görüşmesini yaptı. Irak hükümetince yapılan açıkmaya göre, görüşme sırasında Maliki, Türkiye'nin Irak'ın sınırlarına saygı göstermesini isterken mevcut sorunun askeri yolla çözülemeyeceği görüşünü de dile getirdi. Maliki, "güvenliğin ve istikrarın görüşmeler yoluyla sağlanması gereği"ne de işaret etti. Maliki'nin, "Türkiye'nin güvenlik istikrarını desteklediğini vurgularken de "PKK'nın her iki ülke için tehdit ve tehlike oluşturan terörist bir örgüt" nitelerdirdi.



KARA HAREKATININ PROVASI DÜN YAPILMIŞTI

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın kara harekâtı seçeneğinin masada olduğunu açıklamasının ardından Kuzey Irak sınırına bugüne kadar görülmemiş bir yığınak yapıldı.

Şırnak'ın Ortaköy, Andaç, Dağdibi kırsalı ile Hakkari'nin Çağlayan, Dilekli ve Dağlıca kırsalına on binden fazla asker konuşlandırıldı. Sınırın sıfır noktasında özel eğitimli timler operasyon düzenliyor. Uludere'den başlayan ve Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesini kapsayan Kato Dağı eteklerine dün sabah yaklaşık 2 bin asker kaydırıldı. Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilisi Cabbar Yaver de, TSK'nın Hakurk bölgesinde operasyon yaptığını duyurdu. Rubarok ve Basiyan mevkilerindeki terör örgütü PKK kamplarının F-16 savaş uçakları ve Türk topçuları tarafından bombalandığı belirtiliyor. Türk askerleriyle peşmergeler arasında çatışma yaşandığı iddiası ise yalanlandı. Bölgesel yönetim yetkilisi Fuad Hüseyin, Amedi bölgesindeki Türk tankları, Irak topraklarına girmek için mevziden çıkınca peşmerge kuvvetlerinin tankların önünde durarak geçişi engellediğini söyledi. Hüseyin, herhangi bir çatışmanın söz konusu olmadığını vurguladı. Amedi bölgesi, Türkiye sınırının 17 kilometre uzağında bulunuyor.


22 Şubat 2008, Cuma
zaman

ALLAH mehmetçikLerimize yardım,güç,kuvvet ve iman gücü versin iNŞALLAH..duaLarımız onLarLa..

gururumuzsun mehmetcik

fetih sureleri askerlerimize!

ALLAH yardımcınız olsun ve sizi zaferle taçlandırsın cevşenler fetihler sizelere

dilimizde dualarımızdasınız yolunuz açık başınız dik olsun

Hz.ALLAH yar ve yardımcıları olsun.Dualarımız onlarla inşallah.HZ.ALLAH muvaffak kılsın


ALLAH mehmetçikLerimize yardım,güç,kuvvet ve iman gücü versin iNŞALLAH..duaLarımız onLarLa..

Sınırötesi Operasyonlar Çerçevesinde Kuzey Irak'ta Son Durum


44 terörist öldürüldü, 5 asker şehit düştü

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, sınır ötesi harekat sırasında teröristlerle yaşanan çatışmada 44 teröristin etkisiz hale getirildiği, 5 askerin de şehit düştüğü bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 21 Şubat 2008 günü saat 19:00'dan itibaren Irak'ın kuzeyinde üslenmiş PKK terör örgütü mensuplarına karşı başlattığı hava destekli sınır ötesi kara harekatı, planlandığı şekilde devam etmektedir.

2'nci Ordu Komutanlığı sevk ve idaresinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı birlikleri tarafından icra edilen harekat; Hava Kuvvetleri, Kara Havacılık unsurları ve karada konuşlu ateş destek vasıtaları tarafından desteklenmektedir.

Dün gündüz ve gece devam eden harekat esnasında, bölgede tespit edilen terör örgütüne ait hedefler Hava Kuvvetleri uçakları, silahlı helikopterler ve kara ateş destek vasıtaları ile yoğun ve etkili bir şekilde ateş altına alınmıştır. Aynı zamanda, birliklerimizin ilerlemesi esnasında terör örgütünün kullandığı değerlendirilen doğal ve yapay bir çok tesis, içlerindeki çok miktarda mühimmat, malzeme ve yiyecek maddeleri ile birlikte kullanılmaz hale getirilmiştir.

22 Şubat 2008 tarihinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada, 24 terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda terörist yaralanmıştır. Ayrıca, temas bölgesinde en az 20 teröristin daha topçu ve silahlı helikopterler tarafından etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir.

Söz konusu çatışmada 5 personelimiz şehit olmuştur. Sıcak temas durumu bazı noktalarda kesintilerle devam etmektedir.

Operasyon esnasında Hava Kuvvetleri, silahlı helikopterler ve karada konuşlu destek silahlarıyla, uzun mesafeden sığınak ve barınaklar içerisinde etkisiz hale getirilen teröristlerin kesin sayıları, söz konusu hedef bölgelerine ulaşıldıktan sonra ayrıca değerlendirilecektir. İlk tespitlerden, teröristlerin uzun menzilli silah ve Hava Kuvvetleri ateşlerinden ağır zayiat verdikleri anlaşılmaktadır.

Elde edilen istihbari bilgiler, özellikle sözde lider denilen kadronun panik halinde güneye doğru kaçarak, bölgeyi terk etmeye çalıştıklarını göstermektedir.

Sınır ötesi harekat sadece terör örgütünü hedef aldığından, yerel unsurlardan birliklerimize karşı her hangi bir yanlışlığa sebebiyet vermemeleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin gösterdiği hassasiyeti paylaşmaları beklenmektedir.

Birliklerimiz çetin hava ve arazi şartlarında, ileri harekatı ve arazi arama tarama faaliyetlerini kahramanca sürdürmektedirler. Harekat, planlanan hedeflere ulaşıp öngörülen maksat tahakkuk edince sona erdirilecektir.

http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=13656&cid=11&haber=44-terörist-öldürüldü,-5-asker-şehit-düştü

şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum


Rabbim geride kalan askerlerimize selamet versin hepsininde yar ve yardımcısı olsun


şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum


Rabbim geride kalan askerlerimize selamet versin hepsininde yar ve yardımcısı olsun


Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyonda iki günde 79 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Genelkurmay'ın yayınladığı operasyon fotoları



Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde icra edilen sınır ötesi harekatta; 23 Şubat 2008 günü saat 17:00 itibarıyla, bölgenin dört ayrı kesiminde terörist unsurlarla sağlanan temas halen devam ettiğini açıkladı.

Harekatta İçerisinde ağır uçaksavar silahlarının da bulunduğu, teröristlere ait çok sayıda silah mevzii, savunma maksadıyla hazırlanmış tahkimli mevziler tahrip edildi. içlerinde bulunan teröristler ise silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.



Birliklerin ilerleme istikametinde tespit edilen önemli miktarda uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı madde ve mayın, bulundukları yerlerde imha ediliyor.

Değişik bölgelerde tespit edilen sığınak ve mağara gibi terörist barınma tesisleri; Hava Kuvvetleri uçakları, silahlı helikopterler ve kara ateş destek vasıtalarıyla kullanılamaz hale getirilmiş; tesislerin içerisinde bulunan bol miktardaki mühimmat ile patlayıcı madde stokları tahrip edildi.



23 Şubat 2008 günü devam eden operasyonlarda, uçaklar ve uzun menzilli silah ateşleri sonucu saf dışı bırakılanlar hariç, 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu sonuçlara göre, iki gün içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 79'a ulaştı

Bugünkü çatışmalarda ise 2 asker daha şehit oldu.

zaman

K.Irak'ta 8 askerimiz şehit oldu

Genelkurmay, bugünkü çatışmalarda 8 askerin şehit olduğunu açıkladı.

112 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde icra edilmekte olan sınır ötesi harekatta, bugün içlerinde sözde lider kadroların da bulunduğu değerlendirilen 33 teröristin etkisiz hale getirildiğini, üç gün içerisinde uçaklar, silahlı helikopterler ve uzun menzilli silah ateşleri sonucu saf dışı bırakılanlar hariç, etkisiz hale getirilen terörist sayısının da 112'ye ulaştığını açıkladı.

8 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU
Açıklamada, bugünkü çatışmalarda 8 TSK personelinin şehit olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekatın üçüncü gününde dört ayrı bölgede teröristlerle sağlanan sıcak temasın aralıklarla devam ettiği belirtildi.

UÇAK ve HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON
Dün gece ve bugün gündüz boyunca devam eden harekat esnasında, önceden hazırlanmış tahkim edilmiş mevzilerden oluşan ve bazı ağır silahlarla desteklenen terörist yuvalarının; uçaklar, silahlı helikopterler ve kara ateş destek vasıtaları ile yoğun ve etkili bir şekilde ateş altına alınarak dağıtıldığı vurgulanan açıklamada, ilerleme istikametleri üzerindeki terörist unsurların, birliklerin etkili manevraları ve çok yakın mesafeli çatışmalarla saf dışı bırakıldığı ifade edildi.

63 HEDEF VURULDU
Açıklamada, şöyle denildi: ''Harekat ilerledikçe tespit edilen çok sayıda terörist barınma ve lojistik tesisi, içlerindeki silah, mühimmat ve malzeme ile birlikte tahrip edilmiştir. Geçilen bölgelerde terörist altyapıyı teşkil eden doğal ve yapay tüm tesisler, kısa sürede yeniden onarılamayacak şekilde kullanılamaz hale getirilmektedir. Her birinde teröristlerin bulunduğu kesin olarak tespit edilmiş, derinlikteki 12 hedef grubu (63 hedef) Hava Kuvvetleri uçakları ile etkili bir şekilde vurulmuştur.

TERÖRİSTLER GÜNEYE KAÇIYOR
Harekat bölgesinde elde edilen hassas kaynak istihbaratından, çaresizlik içindeki örgüt mensuplarının birbirini ajanlıkla suçladıkları, bir kısmının Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı koymak istemediği; bazı gruplar arasında çıkan iç çatışmalarda ise ölen ve yaralananlar olduğu öğrenilmiştir. Bugün saat 16.00 itibariyle harekat bölgesindeki mukavemetleri büyük oranda kırılan teröristler, çatışmalarda ölen arkadaşlarının cesetlerini tuzaklamak ve ilerleme yollarına el yapımı patlayıcı ve mayın döşemek suretiyle zaman kazanmaya ve yer yer panik halinde güneye doğru kaçmaya çalışmaktadırlar. Iraklı yerel gruplardan, bölgesel barış ve istikrarın en büyük düşmanı olan PKK terör örgütü mensuplarının bölgelerine girmelerine ve orada himaye görmelerine mani olmaları beklenmektedir.

LİDER KADROLARININ DA OLDUĞU 112 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
24 Şubat 2008 tarihinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmalarda, içlerinde sözde lider kadroların da bulunduğu değerlendirilen 33 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu teröristlerden 5'inin cesetlerinin patlayıcılarla tuzaklanmış olduğu tespit edilmiştir. Son rakamlarla birlikte harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 112'dir. Bu sayıya, uçaklar, silahlı helikopter ve uzun menzilli ateş destek vasıtaları ile tesirsiz hale getirilen terörist miktarları dahil değildir. Bunlar daha sonra istihbarat vasıtaları ile değerlendirilecektir.

BİR HELİKOPTERİMİZ DÜŞTÜ
Gün boyunca meydana gelen çatışmalarda 8 personelimiz şehit olmuş; bir helikopterimiz, bilinmeyen bir nedenle, sınırımıza yakın bölgede kırıma uğramıştır. Helikopter, olay yerinde ilgili teknisyenler tarafından incelenmektedir. Sıcak temas durumu üç ayrı bölgede halen sürmekte olup; çetin hava ve arazi şartlarında ilerleyen birliklerimizin harekatı, planlanan hedeflere ulaşılıncaya kadar aynı kahramanlık ve kararlılıkla devam ettirilecektir.''

24 Şubat 2008

http://www.youtube.com/watch?v=Tfg3boRjsrg&feature=related



mehmetçiğin kurşunuyLa öLmekte ßir şereftir..ona ßiLe hakLarı yokken..nasipLenmeyenLer utansın..

bu resimleri görüpte hissiz kalmak mümkün mü :'(

Rabbim askerimize yürek ve bilek gücü versin

KOMANDO OLMAK ONURUMDUR
Olur ya, bir çatışmada ölürsem,
Arkamdan yas tutmayın.
Bırakın toprağımda rahat içinde yatayım.
Bedenimden komandomu çıkarmayın,
Onlar benim onurumdur,
Ölünce kefenim olacak...
Başımdan mavi beremi çıkarmayın,
O benim şanım,şerefim olacak...
Ayağımdan botlarımı çıkarmayın,
Onlar nice yollar aşacak,
Şehit olursam Sırat köprüsünden geçecek...
Elimden tüfeğimi almayın,
O benim mezarıma sembol olacak...
Yaramın kanını silmeyin,
Ahirette hesabı sorulacak...
Göğsümden kör kurşunu çıkarmayın,
O benim madalyam olacak...

* Bu şiir, Hakkari - Çukurca - Üzümlü Jandarma Sınır Karakolu'nda görevliyken 12 Aralık 1993 günü saat 21.00 sıralarında bölücü eşkiya ile yapılan silahlı çatışmada kahramanca çarpışarak şehit düşen Mustafa oğlu, Sakarya 1972 doğumlu Jandarma Komando Onbaşı Zekeriya Gülyaman'ın (1972/4) şahsi eşyaları içerisinden çıkmıştır.
__________________

Rabbim bütün şehitlerimizin ailelerine dayan ma gücü versin..yakınında şehit anası olan var ise bizim yerimizede öpün ellerini ...bilsinki kınalı kuzusu ağlasın istemezdi...onlar vatanları için bu toprağa akıttılar kanlarını aynı ataları gibi...yarın mahşerde o kanların hesabı sorulur ... elbet yerde kalmaz kınalı kuzuların kanları...eğer rahat uyuyorsak yatağımızda o kınalı kuzular nöbette, çatışmada ,arazide.....RABBİM YAR VE YARDIMCILARI OLSun ALLAHA emanet olsunlar....


Güncel Haberler

MollaCami.Com