Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Panorama 1453 Tarih Müzesi



Panorama 1453 Tarih Müzesi olarak bilinen İstanbul-Topkapı'da bulunan bu müze, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbulu fethedişinin, bir odada top sesleri, Mehter Takımının ve Osmanlı atlarının kişnemesinin efekt olarak verildiği ponaramik bir müzedir.





Panorama 1453 içerisinden bir kesit.



31 Ocak 2009 tarihinde açılan müzenin tasarımı ve projelendirmesi 2003'te, uygulama çalışmaları ise 2005 yılında başlamıştır. Müzenin panoramik resim çalışmalarına 8 sanatçı tarafından 2005 yılında başlanmış 2008 yılında bitirilmiştir. Panoramik olan bu resimde 10.000 figür çizimi yer almaktadır. Resimin surlarındaki yıkılmış kısımlar ve bu bölgelerin büyüklükleri, İstanbul'un ilk belediye başkanı Hızır Bey'e, surların tamiri ile ilgili sunulan rapora göre çizilmiştir.



Teknik Özellikleri:



Yarım kürenin iç yüzeyini kaplayan resim 2350 m2, resim ile ziyaretçi platformu arasındaki 3 boyutlu objelerin bulunduğu platform 650 m2dir ve ziyaretçiyi her yönden II. Mehmed'in binlerce askerinin tekbir sesleri ve Mehter Marşı kuşatmaktadır. Ayrıca resimde 100 yılı aşkın süre hiç eskimeden kalabilen pigment mürekkep kullanılmıştır.



çok yakın bir zamanda gittim muhteşem bir yer istanbula giderseniz mutlaka gidin görülmeye değer

çok etkileyici bir yer inşallah istanbula gidebilirsek ziyaret edeceğiz paylaşım için teşekkürler


Güncel Haberler

MollaCami.Com