Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Beni de yanında götürür müsün anne?

Sevgili annecigim



Biliyorum seninle her gittiğin yere gelmem mümkün olamayabiliyor. Beni bindirdiğin arabamı her yerde süremediğin gibi bazı dükkanlara da giremiyorsun.Kucagında da beni taşıyamazsın,anlıyorum.



Ama bende işe veya benim için sakıncalı olabilecek hastane gibi yerlere olmasa da diğer yerlere seninle gelmek, seninle olmak istiyorum. Seninle birşeyler paylaşmak benim için çok önemli.

Markete birlikte gidebiliriz mesela..Yolda kedileri ,kuşlari bazen köpekleri görüyorum ya , nasıl hoşuma gidiyor bir bilsen.Kediye vermek için evden biraz yemek götürmek ya da uçan kuşların peşinden koşmak beni çok mutlu ediyor.



Birlikte biryerlere gitme hususunda kaygılandığını biliyorum.Ama eğer benimle dışarı gitmeden önce anlaşma yaparsan gittiğimiz yerlerde beni nasıl bir ortamın beklediğini anlatirsan ,neleri yapmamam gerektiğinden ziyade neleri yapabilecegimi bana güzelce izah edersen ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım.



Bazen gittiğimiz yerlerde sözümü tutamıyorum belki.Ne yapayim değişik ortamlar beni cezbediyor ,dolaşmak, koşmak, herşeyi dokunmak ve keşfetmek istiyorum..Tıpkı senin yeni bir elbise mağazasındaki reyonlarda heyecanla gezinmen gibiJLütfen bu hususta bana biraz anlayış göster.Alternatifler sun ,bana da gittiğimiz yerlerde seninle yapabileceğim bazı görevler ver.



Hani geçen gün bir arkadaşınla buluşmaya giderken beni de götürmüştün ya ,“yolda elimi tutarsan seni götürürüm„ demiştin Nasıl sevinmiştim o gün anlatamam..Pastahanede kış mevsimi olmasına rağmen dondurma isteğimi reddetmemen ,garsonlara mikrodalgada biraz ısıttırman , masada oyalanmam icin yanına aldığın kağıt kalemi bana vermen ,sandalyelerin arasında gezinmeme engelleyeci bir müdahalede bulunmadan izin vermen benim icin cok önemliydi inan.Sanırim birşeyler yapabileceğime dair güvenim böyle oluşuyor.



Bana anlayışlı yaklaşımların için çok teşekkür ederim anneciğim.Emin ol seni üzmemek için elimden geleni yapacağım..



Senin uslu kızın..



Yasemin Eyüpoglu
Psikolog


Çocuk Egitimi ve Gelişimi

MollaCami.Com