Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


buyrun cenaze namazina..

Diyanet: Yeter ki canlı kesilsin
Diyanet İşleri’nin internet sitesinde yer alan Kurul Kararları ve Kurul Mütalaaları bölümünde şöyle deniliyor: “Kurbanlık hayvanın kesimi esnasında; hayvana fazla eziyet vermemek için kesim sırasında hayvanın elektrik şoku ile bayıltılması, bu hayvanın kurban olarak kabul edilmesine engel ayıplardan sayılmaz. Çünkü kurbana engel ayıplar; kesim sırasında meydana gelen arızalar olmayıp, hayvanda önceden mevcut olan kusurlardır. Bu itibarla (şok etkisiyle ölmeden önce hemen) canlı olarak kesilmek kaydıyla, kurbanlık hayvanın elektrik veya benzeri bir şeyle şoklanmasında dinen sakınca yoktur.”

http://www.haber7.com/haber/20101018/Diyanet-acisiz-kesime-sartli-vizeyi-verdi.php



oysa sokun (bir bilim adaminin analizinde okumustum) verilmesiyle hayvanin icindeki idrari eti sünger gibi emdigini izah etmisti...

biz avrupada soksuz hayvan kesmenin yollarini ararken ,tc nin geldigi duruma bakin...

Daha durun neler değişecek?
Din diye uydurdukları fetvaları bir bir geri çekecek!
Kur-an' ı okumaz da ne haram ne helal bilmez isek , neler değişecek?
Ey akıl sen nerdesin? Binlercesine uyduk din diye oysa uçurumlarda gezer idik!
Böyle geçiyor içimden, Rabbim bizi bağışlasın, hidayet versin.

Bilgilendime için teşekkkür ederiz kardeşim
dediğiniz gibi buyrun hemde ne caneze...
Haklısınız melissa daha neler göreceğiz bakalım.
Birde şu yazıyı okuyup karar versinler


[font=Verdana]
O bakımdan şimdi gelin, bu bilgiler ışığında sâkin kafayla, hayvanın sadece murdar olmadan kesilip etinin yenilebilir olması üzerinde değil de, kurban olup olamayacağı hususunu iyi bir düşünelim…

Ayağı sakat, boynuzu kökünden koparılmış veya bir gözü çıkarılmış hayvan, bu kusurlarından dolayı kesilmeye ehliyetli kabul edilmezken, nasıl oluyor da beyni sakatlanıp meflüç hâle gelmiş, yerinden kalkamayan ve belli bir süre sonra ölmesi ya sakat kalması muhtemel bir hayvan sağlam kabul edilerek kurban olmasına cevaz verilebiliyor? Halbuki bu iş, tekrar uyanmak üzere bir bayıltma veya uyutma ameliyesi olmaktan öte, bir nevi hayvanı ölüm ya da felçli bir hayat yolculuğuna uğurlayıştır!

Sonuçta, veteriner ve uzmanların bu alanda daha çok çalışması gerektiğini… Kurbanların kesilmesinde titiz ve dikkatli davranarak, bilinen usûllerin takip edilmesinde isâbet ve fayda olduğunu düşünüyoruz. O usûlü de Resûlüllah Efendimiz (s.a.v.) şöyle tarif ve tavzih ediyorlar:

“Hakikaten Allah, her şeyi güzel ve uygun bir şekilde yapmanızı üzerinize farz kılmıştır. Şu halde birisini öldürdüğünüz zaman bile öldürmeyi güzel yapın (işkence etmeyin, uzatmayın) ve bir hayvanı kestiğiniz zaman da güzel ve uygun bir şekilde kesiniz. Herhangi biriniz bir hayvanı kesmek istediğinde önce bıçağını bilesin ve hayvanı çabuk keserek ona eziyet etmesin. ” (6)

Hâsılı gücü yeten her Müslüman, ceddimiz Hz. İbrâhim’in (a.s.) sünnetine uyup, Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) târif ettiği bu usûlle kurbanını kesmelidir.


Güncel Haberler

MollaCami.Com