Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Enerjimizi yutan kara delikleri kapatmayi bilmiyoruz.

Enerjimizi yutan kara delikleri kapatmayi bilmiyoruz.

Ruhumuzdan, bedenimizden ve yasadigimiz mekândan delikli süzgeç gibi enerji (nur) sizdiriyoruz.

Üstelik bu enerjiyi (nuru) yeninden kazanmanin yollarini da çogunlukla bilmiyoruz.

Peki bu konuda neler yapilabilir?

* Sizi el açtirip fakirligin musibetlerine düsürmeyecek miktarin disinda, ihtiyacinizdan fazla olan parayi istiflemeyin imkâniniz nispetinde Allah yolunda harcayin!

* Kullanilabilir olup kullanmadiginiz esyalarinizi ve giysilerinizi ihtiyaç sahiplerine verin,evlerinizde istiflemeyin! Bunun size kaybettirdigi enerjiyi bilseydiniz, evlerinizi bombos ederdiniz.

* Giysilerinizde ve esyalarinizda abartiya kaçmayiniz.Özellikle ibadet ettiginiz odalarinizi olabildigince sade döseyiniz.

* Erkekler altina,ipekli ve kadinsi hava içeren giysilere itibar etmesin.Kadinlar için asiriya kaçmadiklari sürece altin,ipek ve benzerlerini kullanmalarinda mahsur yoktur.

* Hayati ihtiyaciniz yoksa,kimseden sadaka olarak bir sey kabul etmeyiniz. Sadaka olarak verilenler bir bakima günahin kiridir,bunu unutmayin! Hediye edilirse o baska.

(Hediye edilen herhangi bir seyi siz de bir baskasina hediye edebilirsiniz. )

* Israf etmeyiniz,her bir lokmanin veya her bir kurusun Allah'in size nimeti ve ikrami oldugunu unutmayin ve nimete nankörlük etmeyin.Israf ettiginiz her neyse,o seyin aslinda melek yapili bir varlik oldugunu ve yaradilis amacini yerine getiremeden tarafinizdan dönüsüme ugratilabilecegini hatirlayin.Yeryüzü halifesi oldugunuz bilinci ile,o varligin kemaline ermesine izin verin,bu da merhamettendir.

* Bedeninizi,giysilerinizi,evinizi,banyo ve tuvaletlerinizi daima temiz tutun. Mümkünse sik sik gusl abdesti alin.

* Giysileriniz ve esyalariniz yiprandiysa mutlaka onarin.Kirik dökük,eski ve yipranmis esyalari evinizde bulundurmayin,rizkinizi kapar.

* Tuvaletlerinizin kapaklari ve kapilari mutlaka kapali olsun.Buna çok dikkat edin! Yoksa bu mekânlar evin nurunu kara delik gibi yutar.

* Banyo yaptiginiz ve abdest aldiginiz yerde herhangi bir pislik (idrar dahil) bulunmamasina dikkat edin!

* Sofralari ve yemek artiklarini orta yerde uzun süre birakmayin, kaldirin. Mümkünse kalan yemek artiklarini yakin çevrenizdeki hayvanlara verin!

* Cöp kutularinizin agzini sikica kapali tutun,çöp biriktirmeyin.

* Mutfaktaki yemek ve su kaplarinizin kapaklari da kapali olsun.

* Odalarinizi sik sik havalandirin ve eger mümkünse oda spreyleri kullanarak kötü kokmasina izin vermeyin.

* Evinizde los isiktan kaçinin,bol isikli olmasina dikkat edin!

* Esyalarinizi yerlestirirken,hava akiminin evinizde kolayca dolasmasina izin verecek sekilde dizayn edin.Koyu renkleri degil açik ve huzur veren renkleri tercih edin.

* Yattiginiz oda disinda evinizde bir tane de olsa yesil bitki bulunsun! Eger bahçeniz varsa,yesillendirip mümkünse agaç dikmeye çalisin!

* Eger imkâniniz varsa,imkâni kisitli olan kisileri sik sik yemege davet edin! Kokusu yayilan yemeklerinizden komsulariniza da ikram edin.

* Bir kisi,üzerinize giydiginiz bir giysiyi veya evinizdeki herhangi bir esyanizi çok begendiyse,bunu hal ve hareketleriyle açikça belli ediyorsa ve eger onu yeniden alabilme imkâniniz da varsa,hemen o seyi o kisiye hediye edin! (Benden söylemesi!)

* Biri size ihtiyacini açikça belli ettiyse ve siz o ihtiyaci karsilayabilecek güce sahipseniz,sakin aldirmazlik etmeyin.

* Kiskançlik duygusuna kapildiginizi hissederseniz,tevhid'i hatirlayip zikrederek, kiskandiginiz kisiye daha iyi olmasi için dua ederek,bu duygunuzla savasin!

* Belli dönemlerde evinizin her odasinda ayri ayri namaz kilin,bu yaptiginiz melekleri oraya davet edecek ve negatif varliklari defedecektir.

* Evinizde bes vakit namaza devam etmeye gayret edin.

* Ramazan ayinda orucunuzu mazeretsiz terk etmeyin ve sik sik iftara misafir davet edin.

* Besmele çekmeden yemege baslamayin.Besmele ile baslayarak yediginiz içtiginiz her sey hayat iksirine dönüsür,saglik ve sifa olur.Üstelik yemeginiz az dahi olsa doyarsiniz.Ve hamd ve sükürde bulunmadan da sofradan kalkmayin.

* Tuvalet ve banyolariniza girerken veya gece disari çikarken Euzü Besmele okuyup,destur deyin.Kisaca,Besmele'siz hiç bir ise kalkismayin.

* Karanlikta bahçe veya benzeri avlulara pis su nevi seyler atmayin.Eger çok gerkirse Euzü Besmele okuyup,destur diyerek bunu yapin.

* Giyinip soyunurken ve banyo yaparken acele edin.Büsbütün çiplak vaziyette uzun süre kalmayin.Üzerinizi mümkün oldugu kadar örtün.

* Allah ismi veya ayetlerin yazili oldugu tablo ve vb. esyalari astiginiz yer, tuvalet karisisi veya ayak alti olmasin.

* Kible yönünde mümkün oldugu kadar az esya bulundurun ve bu esyalar eski ve yipranmis olmasin.

* Gusl abdesti olmaksizin esiginizden üç kereden fazla geçmeyin. Görüstügünüz,evinize gelip giden kisilere de bunu tavsiye edin.

* Mahremiyete dikkat edin! Hanimlar Allah'in haram kildigi ve eslerinin gönül rizasi olmadigi kisileri (kadin veya erkek) esleri yokken evlerine almasinlar.Bu konu da enerji kaybi açisindan çok çok önemlidir.

* Komsularinizin ve akrabalarinizin hallerini ve ihtiyaçlarini sik sik arastirin. Üzüntüleri varsa teselli edip,ihtiyaçlari varsa gücünüz nispetinde gidermeye gayret edin.

* Hastalari ve sevdiklerini kaybedenleri ziyaret edip,teselli edin.Onlara yaninizda tatli ve hafif yiyecekleri hediye olarak götürün.

* Baskalarina zarar vermeyip, zarari yalniz kendinize olan ve geri dönüsü olmayan bir günah isledinizse derhal tevbe edin ve bir sadaka verin.

Sadaka miktari nefsinizi degil,vicdaninizi rahatlatacak kadar olsun.Eger sadaka verecek durumunuz yoksa nafile oruç tutun.Bunun sayisi da yine vicdaninizi rahatlatacak kadar olsun ve mümkünse tek sayili rakam olsun.

(Ser'i olarak bu ölçülerin miktari bildirildiyse,onlara uyun)

* Önemli bir isinize baslamadan önce de bir ihtiyaç sahibini sevindirip duasini almaya çalisin.

* Bir fincan kahvenin hatiri kirk yil olmasa da mutlaka Allah indinde bir hakki vardir.Size iyilik eden kisilere nankörlük etmemeye gayret edin.(Reddederse mazursunuz)

* Komsularinizin hakkina tecavüz edecek davranislardan da kaçinin,kul hakkina girer ve enerjinizi emer.

* Giybet etmeyin ve evinizde de giybet edilmesine izin vermeyin,çünkü giybet edilen mekâna pislik yagar.(Giybeti edilenlerin günahlarindan kaynaklanan negatif enerji hücum eder)

* Bilmeden bir zarar verdiginiz kisiler oldugunu da düsünüp,o meçhul kisilerin giyabinda hayir dua edin.En azindan bunu yapmak elinizden gelir.Eger zarar verdiginiz kisiyi biliyorsaniz,verdiginiz zarari telafi etmeye gayret edin,ki gönlü alinsin.Giybet ve kul hakki en çok enerji kaybettiren iki seydir,buna çok önem verin.

* Evinizde sik sik Kur'ân okuyun,Allah'i zikredin,dostlarinizla ilmi sohbetler yapin. Bu sekilde evinize nur yagar.

* Bilerek veya bilmeyerek Allah'a es kostuklariniz da enerjinizi emip tüketir.O varlik bunu yapmasa da siz enerjinizi ona yönlendirirsiniz bilmeden.

* Daima Tevhid gerçegi dogrultusunda,"önce ben" diye degil,"önce sen" diyerek yasayin.

Iste böylece ruh,beden ve yasadiginiz mekânin enerjisini (nurunu)emip yutan kara deliklerden ve kaybettiklerimizi telafi yollarindan aklima gelenleri siraladim.

Simdilik bunlar gönlüme ilham oldu,eksik biraktiklarim da sizin gönlünüze ilham olsun.Yukarida saydiklarimdan pek çogu hadislerde de mevcuttur,hadis okumaya merakli olanlar okurken fark etmislerdir mutlaka..

Allah cümlemizi nuruna gark etsin!

Alinti

Selam Sevgi ve Dua ile

paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun...


paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun...


paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun...

lüzumlu bilgiler. paylaşım için teşekkürler...


lüzumlu bilgiler. paylaşım için teşekkürler...

Allah(c.c) razı olsun kardeşim emeğine sağlık...

ne kadar hoş ve faydalı bilgilerdi..
Rabbim ebeden razı olsun kardeşim...

Kardeşim bu kıymetli bilgiler için teşekkür ederiz..

İnş bizler enerjisi bol olanve kalbine indirebilen kullardan olabiliriz.........


Kardeşim bu kıymetli bilgiler için teşekkür ederiz..

İnş bizler enerjisi bol olanve kalbine indirebilen kullardan olabiliriz.........

benim en siklarim

Kiskançlik duygusuna kapildiginizi hissederseniz,tevhid'i hatirlayip zikrederek, kiskandiginiz kisiye daha iyi olmasi için dua ederek,bu duygunuzla savasin!

Komsularinizin ve akrabalarinizin hallerini ve ihtiyaçlarini sik sik arastirin. Üzüntüleri varsa teselli edip,ihtiyaçlari varsa gücünüz nispetinde gidermeye gayret edin.

Esyalarinizi yerlestirirken,hava akiminin evinizde kolayca dolasmasina izin verecek sekilde dizayn edin.Koyu renkleri degil açik ve huzur veren renkleri tercih edin.

tesekkurler arkadas paylasimina
gelisi guzel deyil de artik bu defa kavrayarak okuyalim


Tasavvûf

MollaCami.Com