Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


72 millet iftarda buluştu


Dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar Mekke ve Medine'de Ramazan ayını geçiriyor. İftar vakti kurulan sofrada 72 millet birlikte oruç açmanın hazzını yaşıyor.
Dünyanın dört bir yanından Müslümanların Ramazan ayını geçirmek için geldiği Mekke ve Medine Hac döneminden sonra en kalabalık günlerini yaşıyor. Otellerin tamamı dolarken, yüz binlerce kişinin akın ettiği şehir mahşeri bir kalabalığı ağırlıyor. Yaşlısından gencine, kadınından çocuğuna kadar milyonlar Kabe'yi daha yakından görebilmek için yarışıyor. Her namaz vaktinde yaşanan izdiham özellikle öğle ve ikindi sıcağında bayıltan derecelere ulaşırken, akşam ve teravih namazlarında Kâbe'ye insan seli akıyor. İftar hayırseverlerin verdiği yemeklerle açıldıktan sonra, jet hızıyla yıkanan Kâbe yatsıya hazırlanıyor.

HURMA VE ZEMZEM İKRAMI

Kâbe'nin içindekiler iftarını zemzem ve hurmayla açarken, dışarıda kalanlara yemek de dağıtılıyor.Her dilden, ırktan Müslümanların orucunu açtığı iftar sofrasında önce su ve zemzem ikram ediliyor. Binlerce insanın ağırlandığı sofrada genelde hurma, meyve suyu, süt ve kek bulunuyor. Kilometrelerce uzun iftar sofrasındaki yiyecekler hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor.İftar öncesinde ayrıca su ve zemzem de ikram ediliyor. Cami içerisine temizliği sağlama açısından hurma ve kahve harici gıda getirilmesi ise yasak.YENİ ŞAFAK
**********************************************************

bu seneyi kaçırdık seneye inşallah oralarda iftar açmak kısmet etsin mevlam cümlemize

AMİN
(resimi görebiliyorsunuz değilmi?)

evet artık eklediklerinizi görebiliyorum :)


Güncel Haberler

MollaCami.Com