Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


" RAMAZAN-I ŞERİF AREFESİNDEYİZ "



" RAMAZAN-I ŞERİF AREFESİNDEYİZ " Doğaya dikkat ettiniz mi ? bilmiyorum ama, bazen düşünür ve gözlemlerim. Bahar mevsimindesiniz, birden yaz mevsimine girmiyosunuz, belli bir günler ve aylar sürecini yaşadıktan sonra yaz mevsimine ulaşıyosunuz. Bu geçen zaman içerisinde hava yavaş yavaş sıcaklaşmaya başlamakta, gündüzler bir iki dakika uzamakta ve gecelerde kısalmakta baharda ekilen tohumlar yeşermeye, toprağın ıslaklığında filizlenmeye yağan yağmurlarla ihtiyacı olan suyunu almaya ve yeşillenmeye, gürbüzleşmeye ve göz doldurucu bir görünüm ve biçime ulaşabilmekte ve yaz mevsiminde sararmaya, meyve yemiş,başak vermeye olgunlaşarak sararmaya ve yetkinleşmeye geçmektedir. Bahar mevsiminden aniden bir gün sonra yaz mevsimine uyanamamaktasınız herşeyde bir denge bir ahenk bir uyumluluk ve baharın yaza ekolojik,biyolojik,nesnel ve görsel olarak hazırlanmasını gözlemleyebilirsiniz.
Ramazan-ı şerif' te tıpkı bahar mevsiminden, yaz mevsimine geçiş süreci gibi, dikkat ederseniz bundan iki ay öncesinde Recep ayı üçayların ilkiyle Ramazan-ı Şerif e doğruki zamanın başlamasını haber veriyordu, akabinde Şaban ayı ile üçayların ikincisi ile daha bariz ve daha belirgenleştiriyordu Ramazan-ı şerif 'i ve şaban ayı nın son günlerindeyiz Ramazan-ı şerif e iyiden iyiye yaklaşmaktayız.
Üçayların iki ayı geçivermiş bakıyosunuz ki bu akşam teravih namazı başlıyo deniyo ve o anda Ramazan-ı şerif gelmiş aaa hayret ediyosunuz, sahura kalkacak sahuru yaparak " Rabbim! Çok şükür ben de seni bilen, seni seven, sana gönül verenlerden
biriyim. Sana olan bağlılığımı arzetmek için uykumu bölüp kalktım. Yarın
senin rızan için oruç tutacağım. Ne olur benden hoşnut ol. Allahım
AMİN " dusaını edip, Ramazan orucuna başlayacaksınız. Çok ani bir giriş olmaz mı ? sizce, mevsimler gibi gelin üçayların başlangıcıyla hazırlanalım Ramazan-ı şerif ayına, hadi yapamadık, bu günden Ramazan-ı şerif i karşılayalım, o na hazırlanalım, yaşamımızı, hayatımızı o na göre dizan etmeye başlayalım, tefekkür edelim, en önemli vazifelerimizden bir ilan dinin direği tabir edilen beş vakit namazlarımıza kılmıyorduksa başlayalım, kılmayı düşünelim, deneyelim, kendimizi alıştıralım, daha iyi davranışlar sergileyelim, helal-haram,iyi-kötü,beşeri münasebetlerimizi gözden geçirelim, mü min ve mü mine vasıflarını ne kadar bünyemizde taşıdığımızı düşünelim, kuran-ı kerim okumayı biliyomuyuz, biliyorsak,okuyomuyuz, bilmiyorsak,öğrenmeye gayret edecekmiyiz, yapamıyorsak,kuran okumayı dinliyormuyuz,,, insanlara insan olarak,bakıyor,düşünüyor,insan olarak görüyormuyuz,aile bireylerimizi,akrabamızı,arkadaşımızı,komşumuzu onlarla olan ilişkilerimizi iyi yönde geliştirebiliyormuyuz,insanlara tebessüm ediyomuyuz ?, kırgınsak,küsmüşssek, biz yada onlar hatalı ise ilk adım onlardan gelmiyorsa biz o ilk adımı atabilme erdemliliğini gösterebiliyormuyuz. Bu insanlarla olan davranışlarımız yanı sıra mali durumumuz iyi ise yine islam dinimiz bizlere yükümlülükler olarak yapmamızı buyurdukları, zekat,sadaka, fitre,ihtiyaç sahiblerine ulaşabilme ve canı gönülden ihtiyaçlarını giderebiliyomuyuz.
Hiç bir şey için geç değil, henüz ömrümüz varken şu anda sağ ken, hiç değilse niyetlenelim, yönelenelim bunları ve daha burada zikredilmesinde eksik kalınan diğer güzel hasletleri yapmayı muraadd ederek Ramazan - Şerif arefesinde Ramaz-ı şerif e hazırlanalım. Peygamberimiz (sav) buyuruyorlardı. "Allahım bize Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve bizi Raman-ı şerif e ulaştır. Ramazan-ı şerife uşaştır Rabbim diyelim ve Ramaz-ı şerif i razı olacağın şekilde eda etmeyi nasip et, ihsan et, lufet, affet,mağfiret et, hayırlandır, bereketlendir, bizlere ve tüm müslümanlarımıza rızanı ihsan et, peygamberimizin efendimizin şefaatini nasip et diyelim......

m u r a a d

05.08.2010
SaTt: 17.00

amin amin amin allah razı olsun

Allah razı olsun, tşk ler ediyorum. Sağ olunuz var olunuz...


amin amin amin allah razı olsun

Allah razı olsun, tşk ler...


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com