Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Namaz kıldı, adeta linç edildi

http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/201084/145987_nihat-dogan-namaz.jpg
Konser için Kazakistan'a gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda yere serdiği ceket üzerinde namaz kılan ve bir takım çevrelerden tepki gören Nihat Doğan konuya açıklık getirdi.

Bilindiği gibi Nihat Doğan'ın İstanbulAtatürkHavalimanı'ndacep telefonuaracılığıyla çekilmiş görüntüleri oldukça dikkat çekmişti. Doğan, geçtiğimiz gün Kazakistan'a konser vermek için gittiği havalimanının dış hatlar bölümünde uçağa binmek için beklerken namaz kılmıştı. Poşet ve ceket üzerinde kılınan namazda Nihat Doğan'a
bir yolcu da eşlik etmişti.

''Konu inançla alakalı''

Bu görüntülerden sonra Cafesiyaset, ünlü sanatçı Nihat Doğan'a ulaşarak, olayı sordu. Namazla ilgili kısımda röportaj yapmanın doğru olmadığını belirten Doğan, uzun uğraşlar sonrasında bu konudaki sadece iki sorumuzu cevapladı. Olayın tamamen inançla alakalı olduğunu belirten sanatçı, konunun abartılacak bir şey olmadığını, normal olanın ibadetin zamanında yapılması olduğunun önemini vurguladı.

''Ben sadece Allah’ın emrini yerine getirdim''

'‘Nihat Doğan havalimanında namaz kılarak şov mu yaptı?'’ sorusuna ünlü sanatçı, ''Kazakistan uçağı 40 dakika kadar rötar yapmış ve yatsı vakti de sıkıntıya girmişti. Pasaport kontrolden geçmiştik. Ben de vakit namazımı kıldım vakit geçmeden önce. Allah’a olan borcumu ödedim.

Şimdi ibadet yapmaya şov demeye başladılar. Ben sadece Allah’ın emrini yerine getirdim. Şimdi benim yerimde bir Yahudi olsa ve orada ibadet yapsaydı bu hoşgörüsüzlük ona gösterilir miydi? Beni arayıp şov mu yaptın diyen gazeteciler gibi sizde ona şov yaptınız mı diye sorabilir miydiniz?

Yahudiler burada zamanında ibadetlerini yapmadılar mı? Onlara sıkıntı çıkardık mı? İbadet yapmak isteyenlere saygı duymak lazım. Benim tek sorunum uçağın rötar yapması ve apronda olmamdı. Yoksa ibadeti millete göstermek için değil Allah’a kulluk için yapıyorum ben.

İbadet yapmak şov ise evet şov yaptım. Ayrıca şov kameraların fotoğraf makinalarının önünde yapılır. Keşke o fotoğrafımı çeken arkadaş medyaya bu resmimi servis etmeseydi'' dedi.

''Allah’ın yolunu bilmeyen mescidin yolunu bilemez''

''Niye mescitte değil de havalimanının ortasında namaz kılıyorsunuz? Bu bir gösteri ya da reklam fotoğrafı olarak değerlendirilemez mi?'' sorusuna da ''Hangi gösteri, hangi reklam. Kula değil Allah’a borç ödüyorum. Bunun reklamı mı olur Allah aşkına. Gözü namazda olmayanın kulağı da ezanda olmazmış. Allah’ın yolunu bilmeyen mescidin yolunu bilemez.

Namazı kılmayanlarda havalimanında mescidin nerede olduğunu bilemez tabi. Ben aprona kadar gitmişim. Kazakistan uçağı rötar yaptı. Bilenler mescidin yerinin havalimanının girişinde olduğunu da çok iyi bilir. Bilmiyorlarsa oraya da o arkadaşları götüreyim.

Vakit geçiyor bu durumda namazı nerede nasıl kılacağım söyler misiniz? Uçağı beklerken bir amca vardı baktım abdestini alıyor. Bende onun yanında kıldım namazımı. Bu konunun haberlik bir konu olması da ayrıca beni üzdü'' diye konuştu. (Cafesiyaset)



04.08.2010

Müslümanlık yasak...
Yahudilik ,hırıstıyanlık,ateizm komunizim, faşizm, bunlar zaten bir ve beraberler...


Güncel Haberler

MollaCami.Com