Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


'Zaman ihtiyarladıkça Kur'an-ı Kerim Gençleşiyor'

http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/2010725/144797_kuran.jpg
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluş Birliği (İDSB) Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, Kur'an-ı Kerim'in günümüz olaylarına 1400 yıl önce ışık tuttuğunu söyledi. İşbilir, her kesimin, Kur'ân Yılı olarak ilan edilen bu yılın ihya edilmesi için çalıştığını ifade etti.
Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirilişinin 1400. yılı etkinlikleri kapsamında Bursa'da 'Zaman ihtiyarladıkça Kur'an Gençleşiyor' paneli düzenlendi.

Bursa Müftülüğü, Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği ve Hayrat Vakfı işbirliğiyleAtatürkMerinos Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen program, Beyoğlu Piyaleşapa Camii İmam Hatibi İshak Danış'ın Kur'an tilavetiyle başladı. Salon tamamen dolarken içeriye giremeyenler ise dışarıda kurulan dev ekrandan geceyi takip etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an'ın nüzulünün 1400. yılı anısına, 2010 yılını 'Kur'an Yılı' ilan etmişti. İlahi vahyin daha iyi anlaşılması için çalıştay, yarışma, panel ve sempozyumlarla kutlanan Kur'an'ın nüzulünün 1400. yılı etkinlikleri kapsamında Bursa'da düzenlenen programa ilgi yoğun oldu.

Beyoğlu Piyale Paşa Camii İmam Hatibi Hafız İshak Danış'ın Kur'an tilatevi izleyenleri duygulandırdı. İshak Danış'ın Kur'an-ı Kerim okuması sırasında salondaki yüzlerce kişi duygulu anlar yaşadı. Bursa Milletvekili Ali Kul, gece anısına İshak Danış'a plaket takdim etti. Milletvekili Kul, "Allah, Kur'anı aklı olanların kurtulması için gönderdi. Bu gece burayı doldurunlar da Kur'an hürmetine geldi. Böylesine müthiş bir tilavet dinlememiz hepimizi duygulandırdı" dedi. İmam emeklisi olan Kul, verdiği ayet ve hadis örnekleriyle Kur'anı Kerim'i anlattı.

Ardından kürsüye gelen Bursa Müftü Vekili Mustafa Uyar, yıllarca Kur'an-ı Kerim'in toplum tarafından ihmal edildiğini söyledi. Peygamber Efendimiz'in (SAV) Kur'an ahlakıyla ahlaklandırıldığını hatırlatan Uyar, Kur'an'ın, kurtulmak isteyenlerin adresi olduğunu kaydetti.

Hayrat Vakfı Bursa Temsilcisi Mustafa Topöz de Kur'an-ı Kerim'in okunması, anlaşılması için büyük gayret gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Programda konuşan İDSB Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir ise Kur'an-ı Kerim'in günümüz olaylarına 1400 yıl önce ışık tuttuğunu söyledi. İşbilir, "Diyanet İşleri Başkanlığı hayırlı bir hizmete öncülük etti, bu yılın Kur'ân Yılı olarak ihya edilmesi için önemli bir adım attı. Sivil toplum kuruluşları, müftülükler, üniversiteler, belediyeler ve dergiler bereketli üç aylarla birlikte tatlı bir telaşla çalışmalarını bu cihette yoğunlaştırıyorlar. Her kesim, 'Ne yaparız da bu senenin hakkını veririz?' heyecanını yaşıyor." dedi.

Panelistler Araştırmacı-Yazar ve Tarihçi Said Yavuz, 'Kur'ân'ın Allah Kelamı Olduğunun İspatı', Hayrat Vakfı Isparta Temsilcisi Muhlis Körpe, 'Kur'ân'ın Tarifi ve Tarihçesi', İrfan Mektebi Dergisi Yazarı Cemal Erşen ise 'Kur'ân'da Tevafuk Mucizesi' başlıklarında birer konuşma yaptı.

Ardından, Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Muhammed Temel Mavibaş da konuşmasında, amaçlarının Kur'ân-ı Kerim'in çağlar üstü evrensel mesajını daha geniş kitlelere ulaştırmak olduğunu söyledi. Mavibaş, şöyle dedi:

"Kur'an-ı Kerim hakkındaki yanlış yargı, izlenim, korku ve abartıların karşısında, O'nun ruhuna uygun, yeni ve ufuk açıcı yaklaşımların öne çıkmasına fırsat vermek, O'nu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek için bu paneli düzenledik. Kur'ân-ı Kerim'le olan irtibatımızı doğru bilgi kaynakları ve güvenilir yollarla takviye etmek, inanç değerlerimizin korunması ve sağlıklı bir din anlayışının muhafaza edilerek geliştirilmesi açısından son derece önem arz etmektedir."

CİHAN
25.07.2010


Güncel Haberler

MollaCami.Com