Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ağustos ayını seviyorum....



Ağustos ayını seviyorum....

Evet arkadaşlar,yarenler,dostlar,tanıdıklar ve tanımadıklar; Yaz aylarının sonuncusu olan Ağustos ayının ilk günlerindeyiz.Ağustos ayını seviyorum. Ağustos ayını neden seviyorum açıklayayım; Ağustos ayı zafer ayı, tarih: 1071, yer: malazgirit, Komutan: tarihe şan veren Alparslan, bir Cuma günü,beyazlar giyindi, açık ve net seslendi; " savaşmak istemeyen derhal ayrılsın, savaşacaklar bizlerle kalsın" .
Allah'dan ordusunun muzaffer olması için yardım eylemesini sayıca kat,kat fazla olan ve silahca üstün görünen düşmana karşı zafer kazanmalarını niyaz eyledi. Ordusunun en başında hücüm emrini vererek bizzat savaştı. Savaşı kazanarak, Anadolu kapılarını milletine açtı. Ağustos ayı o tarihlerde de bu günleri kadar sıcaktı. Onlar gölgeliklerde, soğuksularla serinlemeye çalışmıyorlardı.
Sevdaları büyük, idealleri yüce ve düşünceleri devasa. Savaşmayı iyi bilen atalarımız, Romendieojen e esir değil, hürsün diyebilen, diğer esirlerinede insanca muamele eden asildiler.
Yine Aylardan ağustos daha dünlerde bu milleti artık yokettik diye sevinen yurdumuzu kendilerince pay,pay eden düşmanları, 30 Ağustos ta tüm mill...et tekyürek,tekbilek olmuştu.....
Camilerimizde hutbelerde, analar,babalar,nineler,dedeler yaşlılar,gençler tümsineler bu yurdu düşmana çiğnetme yarab duaları ve her cephede her asker ALLAH, ALLAH nidalarıyla o mağrur,o kendini yenilmez gören, o artık bitirdik bu milleti diye sevinen düşmanı "ilk hedefiniz AKDENİZ ileri" emriyle, bir kez daha yurdumuz düşmanlarından temizlenmiştir.
İşte yine ğustos ayı; bu ayda Ramazan-ı Şerifle şerefleneceğiz tüm mü minler olarak. Ramazan ayı iklimiyle iklimleneceğiz. Sıcak demeyeceğiz kulluk vazifemiz olarak oruçlarımızı tutacağız, namazlarımızı kılacak,hep birlikte teravih namazlarımızı eda edeceğiz. kuran okuyacak bilmeyenlerimiz okunan kuran-ı kerimleri dinleyeceğiz......

Ramazan-ı şerif ayında durumu iyi olanlarımız cömertlik yaparak ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacağız, hediye gıda paketleri dağıtacağız, fitrelerimizi vereceğiz,zekatlarımızı dağıtacağız,sadaka vereceğiz....İftar çadırları kurulacak, "hoş geldin ya şehri ramazan" mahya ve yazıları ile, ramazan pideleri ile, çarşı,pazar,marketlerde hurmalar ile,tel kadayıfları,sütlaçlar,muhallebiler ile,çorbalar ile, ramazan-ı şerif belirti ve emearelerini göreceğiz.
Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) şöyle dua ederdi: Allahım bize Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve bizi Raman-ı şerif e ulaştır. Peygamberimiz (sav) bu duasına bu ağustos ayında Rabbim nasip ederse şerefleneceğiz. Bu ayın hepimize, islam alemine, yaşantımıza hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Ağustos ayını sevdiğimi bir kez daha yineliyorum.

m u r a d d
02.08.2010

bu sene ağustos ayımız mubarek ramazan ayıyla şereflendi
Allah ramazanın hakkını veren kurtuluşa eren kullarından eylesin

Amin ; Allah razı olsun. tşk ler ahirim...


bu sene ağustos ayımız mubarek ramazan ayıyla şereflendi
Allah ramazanın hakkını veren kurtuluşa eren kullarından eylesin



amin amin

Amin inşaallah,
Allah razı olsun..... sağ olunuz....

Emeğinize
yüreğinize
sağlık,
Allah razı olsun.


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com