Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir nefes almanın kıymeti...

Bir nefes almanın kıymeti...


Bir nefes almanın kıymetini, ne demek olduğunu onu kaybetmeden anlamıyoruz.

Her şey zıttıyla bilinir: gece gündüzle, sıhhat hastalıkla, açlık toklukla. Zıtlar devreye girmeden eldeki nimetlerin kadri kıymeti maalesef bilinmiyor. Rabbim, kıymetini elindeyken bilenlerden eylesin.


Küçük bir çocuk ağlıyormuş, “Niye ağlıyorsun?” diye sormuş, yanına yaklaşan yaşlı bir bey. “Amca” demiş. “Bir liramı kaybettim.” Ağlama” demiş, yaşlı adam, tutmuş çocuğa bir lira vermiş.

Çocuk bir lirayı almış ama, bu defa sesi daha fazla çıkmaya başlamış. Yaşlı adam, “Peki evlâdım şimdi niye ağlıyorsun?” diye sorunca, çocuk, “Amcacığım o bir lirayı kaybetmeseydim, şimdi iki liram olacaktı” demiş.

Biz de bazen o çocuktan farksız oluyoruz. Hayatı güzel yaşamaya başlayınca bu defa geçmiş günler için üzülüyoruz. Keşke o günleri de heba etmeseydik, adam gibi yaşasaydık, elimizde bir değil, iki güzel ömür olsaydı istiyoruz ama onu da tövbeyle değiştirmek mümkün. Tövbe eden bir insan Rabbinin af ümidini içinde daima taşımalı ve yaşamalı.

Aksi halde şeytan “Nasıl olsa senin günahların affedilmemiştir” diyerek o insanı aldatıp, eski günahlarının batağına çekebilir. Rabbimiz hepimizi muhafaza eylesin.

Selim Gündüzalp

teşekkürler

gerçekten çok güzel bir yazı allah henüz fırsat varken nefeslerimizin bu günlerimizin kıymetini bilmeyi nasip etsin.....


gerçekten çok güzel bir yazı allah henüz fırsat varken nefeslerimizin bu günlerimizin kıymetini bilmeyi nasip etsin.....





AMİNAMİN

Amin.Çok güzeldi emeğinize sağlık.


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com