Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


dikkat

Facebook 'taki Bayanların Fotoları Tehlike Altında



Evet arkadaşlar söylediğimiz gibi türbanlı kardeşlerimizin profil resimleri tehlike altındadır.



Nasıl mı?


Her yerde olduğu gibi facebook'ta da din düşmanı karşıt görüşlü sapık insanlar var. Bu kişiler buldukları her fırsatta İslamı kötülemek adına birçok sayfa ve grup açıyorlar. Bunlardan bir tanesi de türbanlı kardeşlerimizin profil resimleri hakkında. Evet söyledik her türlü şeyi yapıyorlar diye. Hemde hiç utanmadan...



Bu kişiler sizin profilinize koyduğunuz fotoğrafları alıyorlar ve bakın neler yapıyorlar;



-Sizin fotonuzu kullanarak sahte hesap açıp insanları kandırarak sapıklık yapıyorlar.

-Sizin fotonuzu kullanarak ahlaksız sitelerde üyelik alıyorlar.

-Sizin fotonuzu kullanarak dinimiz aleyhinde eylemler yapıyorlar.

Peki bu son söylediğimiz biraz daha dikkat çekici. Bilindiği üzere fotomontaj denen bir illet var. Adamlar sizin fotolarınızı aldıktan sonra montaj yoluyla başka vücutlara ekleyebiliyorlar ki buda en kötüsü. Kendinizi bilmediğiniz ahlaksız bir resimde görmeniz mümkün.

Evet arkadaşlar bizim tespit ettiğimiz yöntemleri bunlar ve bilmediğimiz daha birçok ahlaksız yöntemlerinin olduğundan da eminiz.



Peki ne yapmalıyız bu durumda?



- Profil resimlerinizdeki türbanlı fotolarınızı şu an kaldırın. Asla kapalı foto eklemeyin. ( Açıkları ekleyin demiyorum yanlış anlaşılmasın başka bi resim tercih edebilirsiniz. )

- Profil gizlilik ayarlarınızı tekrar gözden geçirin ve fotolarınızı sadece güvendiğiniz kişiler görebilsin.

- Hiçbir siteye ya da sayfaya üye olurken foto kullanmayın.

- Ve en önemlisi de bunu tanıdığınız herkesle paylaşın çünkü bu şekilde kötü niyetli sahtekarlara fırsat vermemiş olursunuz.

- Benimkine bir şey olmaz demeyin. Ne zaman ne olacağını bilemezsiniz. Tedbirinizi söylediğimiz gibi alın.



Bu pisliğin önüne geçmekte geç kaldık belki ama nereden kurtarırsak kâr diye düşünüyorum.

Herkes üstüne düşeni fazlasıyla yapmalı arkadaşlar bu asla hafife alınacak bir konu değil. Facebook'ta kimin ne olduğu belli olur profilinden. Uygunsuz profilleri şikayet edin ve arkadaşlarınıza da duyurun. Yapmış olduğunuz şikayet kampanyasıyla profili kapanacaktır

Haber için teşekkürler...

Hiç üzüLmedim.Açmasın kızımız,ßacımız faceßook.Çok mu Lazım ? Otursun oturduğu yerde.İçide,vicdanı da rahat oLsun.

Hem tesettürLünün orada ne işi var?Dine hakaret eden sayfaLarı varmış,inatLa kaLdırmıyormuş orası .HaLa üye oLan tesettürLü varsa ßiLe ßiLe Lades ßu.

Evet ahirim kardeşim.Çok önemli bir paylaşımda bulunmuşsun.Face'de bu olay sık karşılaşılan bir durum.İnternet ne yazık ki güvenli değil.Resim konusu sadece face ile sınırlı değil.İnternette kesinlikle fotonuz olmasın.Foto kopyalamak oldukça basit bir yöntem zaten.Bu konu sizi ilgilendirmese bile yakınlarınızı lütfen uyarın.


Güncel Haberler

MollaCami.Com