Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yedikıta Nisan sayısı yine dopdolu

"Doğru bilgi doğru kaynaktan alınır" düsturu ile 2005 yılında faaliyete başlayan Çamlıca Basım Yayın, kültürümüze, tarihimize ve tarihimizin kaynaklarına dair yayınlarıyla kısa zamanda Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında her seviyedeki okuyucusuyla buluştu. Kültür ve medeniyetimize dair orijinal eserler yayınlayarak fikir hayatımızın zenginleşmesine katkıda bulunmayı hedefleyen Çamlıca Basım Yayın, daha iyiye ve daha güzele ulaşmaya çalışmaktadır.

Çamlıca Basım Yayın bünyesinde Eylül 2008’de çıkan ilk sayısı ile okurlarına merhaba diyen Yedikıta Dergisi tarihî, ilmî ve kültürel konularda temel kaynaklar ve tarihî belgeler kullanılarak çarpıcı fotoğraflar eşliğinde hazırlanan araştırmacı ve titiz bir yayıncılık ürünüdür.

Yedikıta Dergisi, Nisan sayısında 19.asırda tüm dünyanın gözleri önünde binlerce insanın acımasızca katledildiği bir zamanda Kırgızların devlet başkanı olan Kurmancan Datka’yı ve onun destanlaşan mücadelesini sayfalarına taşıyor. Kurmancan Datka, sahip olduğu yüksek maneviyat, ilmi dirayet ve liyakati ile Kırgız tarihinde “Datka” unvanıyla şereflendirilen tek kadındır.

Dünya tarihinin ilk kadın generali olarak da anılan Kurmancan Datka, 1907’de vefat edinceye kadar tam otuz bir sene Kırgızların huzur içinde yaşamalarını sağlamış ve Kırgızistan’ın sembolü olmuştur. Kurmancan Datka’nın kahramanlık mücadelesi ve ilk defa yayınlanan orijinal fotoğrafları Yedikıta Dergisi’nde.

Bunun yanı sıra Yedikıta Dergisi’nin Nisan sayısında, Hayvanlara Maaş ve Tatil, Türkiye’nin ilk modern çocuk hastanesi Hamidiye Etfal Hastanesi, Su Kadar Aziz Bir Miras: Sebilhaneler gibi başlıklar dikkat çekiyor. Ayrıca, Yedikıta Dergisi’yle birlikte Rumeli’de Osmanlı Eserleri kitapçıklarının sonuncusu; Yakova, İpek ve Mitroviça şehirlerindeki Osmanlı eserlerini tanıtan kitapçık hediye ediliyor...egazetehabe...

Ön bilgi için teşekkürler müderris kardeşim..

Artık teferruatını elimize geçince öğreniriz..

ALLAH RAZI OLSUN KARDES ;)


ALLAH RAZI OLSUN KARDES ;)


Güncel Haberler

MollaCami.Com