Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Müslümanlara sigarayı bıraktıracak haber...

''Sigaranın içinde domuz kanı var''

Sidney Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Simon Chapman, sigara filtrelerinde domuz kanından alınan hemoglobin maddesinin kullanıldığını iddia etti.

Prof. Chapman, domuz ürünleri konusunda hassas olan Müslüman ve Musevilerin bu konudan haberdar edilmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Chapman’a göre, sigara firmaları “ticari sır” kapsamına girdiğini gerekçe göstererek, sigaralarda kullandıkları katkı maddelerini açıklamıyorlar. Domuzu “haram” olara gören inanç mensuplarının bu haberden memnun olmayacaklarını belirten Avustralyalı profesör, tütün endüstrisine kullandıkları maddeleri açıklama zorunluluğu getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Daily Mail’in haberine göre, Sidney Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmada sigara filtrelerinde bir çeşit kan proteini olan hemoglobin saptandı. Hemoglobinin, filtrelerden geçen dumandaki zehirli maddelerin daha etkin bir şekilde süzülmesi için kullanıldığı açıklandı.

Prof. Chapman’a göre, bazı sigara üreticileri kullandıkları katkı maddelerinin büyük bölümünü açıklamakla birlikte, birçok maddeyi de “diğer katkı maddeleri” adı altında gruplayarak gizlediğini öne sürdü. Chapman bugüne kadar sadece Yunanistan’da bir sigara firmasının filtrelerde domuz kanından elde edilen hemoglobin kullanıldığını resmen açıkladığını belirterek, “Domuzu haram sayan bir inanca mensupsanız, sigarada kullanılan maddeleri bilme hakkınız var” dedi.

habertürk

İğrenç ßirşey.Vicdanım sızLıyor,çok üzgünüm... :-\

ßunu maiL oLarak yoLLayacağım yoLLamasına da, önyargım var.

Chapman bugüne kadar sadece Yunanistan’da bir sigara firmasının filtrelerde domuz kanından elde edilen hemoglobin kullanıldığını resmen açıkladığını belirterek, “Domuzu haram sayan bir inanca mensupsanız, sigarada kullanılan maddeleri bilme hakkınız var” dedi.


Sadece ßir marka diye savunmaya geçecek herkes.ALLAH'tan hangi marka oLduğu veriLmemiş.Şuan ßütün sigaraLar şüpheLi durumda,İnşaALLAH faydası oLur. ::)

TeşekkürLer soforaso45...

Bırakacaklarını sanmıyorum..
Resmen açıklanmış bir şey olmasına rağmen gene de bırakmadıklarına göre.. :-\

Bir de sigaranın üstünde bir sürü şey yazıyor zararına dair. Yazanlara rağmen bırakmıyorlar..

Ne diyelim Allah c.c. ıslah etsin.. ::)

bencede bırakan olmaz :(o kadar bağımlısı olmuşki insanlar ne desen boş...!!verilen paraya da sağlıklarına da yazık ediyorlar.sigara içmek eroin bağımlısı olmaktan farksız değilki.sedece bağımlı olunan etmen farklı.içenlere,iredesine hakim olamayanlara gerçekten acıyorum inşallah bigün hatalarının farkına varırlar

HakLısınız.ÖnceLikLe ßeLirteyim ki ; içeni,içireni,aLanı ,satanı asLa tasvip etmiyorum...

YaLnız şöyLe ßir durum var;ßir çok yerde açıkLamıştım yinede söyLeyeyim.12 yıL ßoyunca içtim ßen ßu meretten.SağLık düşüncesi çıkıyor akLından insanın.Çok şükür kurtuLdum ama çok zorLayıcı ßir dönem oLdu gerçekten.

İçtiğim dönemde ßir söyLenti çıktı.ßir markanın tütünLeri şarap suyuyLa yıkanıyor diye.Onu duyar duymaz o markayı asLa aLmadım kuLLanmadım.

ßu ßahisteki örnekte marka ßeLLi idi.ßunda hem marka ßeLLi değiL,hemde o hayvanın kanı!
ßırakmayan eLßette oLacak ama en azından 3-5 kişi de oLsa kâr diyorum...

Not:AsLa kuLLanmam diye ßüyük konuşmamakta yarar var.Tecrüße iLe saßittir ;)

Malı, dinin uygun görmediği ve faydası olmayan yerlere dağıtmaya israf denir. israf haramdır. zaten sigara haram değil mi arkadaşlar? (bu konuda bilgilisi olan arkadaşların yorumlarını beklerim.)


Güncel Haberler

MollaCami.Com