Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çöllerle Kaplı Bir Ülke: Moritanya

Moritanya, resmi adıyla Moritanya İslam Cumhuriyeti, bir kuzeybatı Afrika ülkesidir. Batısında Atlas Okyanusu, güneybatısında Senegal, güneydoğu ve doğusunda Mali, kuzeydoğusunda Cezayir, kuzeyinde ise Batı Sahra yer alır.
Moritanya dünyanın (Bolivya'dan sonra) 29'uncu büyük ülkesidir. Mısır ile yaklaşık aynı büyüklüktedir. Coğrafi yapısı itibariyle düzlük bir ülkedir.

İsmi Berberi krallığı Mauretania'dan geliyor. Başkenti ve en büyük kenti Nouakchott, Atlantik kıyısında bulunmaktadır.Resmi dili arapça ve fransızcadır.Para birimi Ouguiyyadır.

Genel görünüm

[img width=550 height=500]http://www.lafiba.org/var/plain/storage/images/photos/route_nouakchott_nouadhibou_mauritanie/1102-2-fre-FR/route_nouakchott_nouadhibou_mauritanie_large.jpg[/img]

[img width=550]http://www.monde-du-voyage.com/mauritanie/voyage-mauritanie-1.jpg[/img]

[img width=550]http://www.monde-du-voyage.com/mauritanie/voyage-mauritanie-3.jpg[/img]

[img width=550]http://www.monde-du-voyage.com/mauritanie/voyage-mauritanie-4.jpg[/img]



[img width=500]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d2/Fish_market_nouakchott_mauritania.JPG/800px-Fish_market_nouakchott_mauritania.JPG[/img]

[img width=500]http://i41.tinypic.com/200efeh.jpg[/img]

[img width=500]http://www.world-travel-photos.com/photos2/mauritanie/4689.jpg[/img]

Başkentte bulunan Milli Park



Kuran Kursunda okuyan talebeler



Ricat Yapısı denilen bu yeryüzü şekli ilk uzay uçuşları sırasında astronotların dikkatini çekiyor.Zira uzaydan bakılınca bir fener gibi parlıyor ve uzay mekiklerinin dünyaya dönüşlerinde işaret olarak kullanılıyor.Moritanya çölünde 50 km.'lik çapında bir yer kaplayan bu çukuru bilim adamları 1970 yılından beri araştırmalarına rağmen gizemini hala çözememişler.



[img width=500]http://www.echaillon.com/images/sejours/BAL-Mauritanie-desert.jpg[/img]

teşekkürler kardeşim bu resimlere bakınca ülkemizin değerini dahada çok anlıyoruz

Evet çok haklısınız kardeşim dört mevsimin bütün güzelliğini yaşadığımız iklimi,coğrafi konumu,maddi ve manevi zenginlikleri ile bizim ülkemiz bir başka... ;)

Konuya olan ilginiz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim Ahirim kardeşim... :)


Yurtdışı Gezi

MollaCami.Com