Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ey gafletperest nefsim

Beyazıt-ı Bestami Hz.lerinden ÖğütlerEy gafletperest nefsim,
Dünya şarabıyla Ruhumu ve Bedenimi sarhoşluk haline sürükleyen Nefsim kulak ver dikkat kesil ve Beyazıd-ı Bistami K.s. ne söylüyor dinle bak:

"Otuz sene mücâhede eyledim, nefsimin istediklerini yapmadım. İlimden ve ilme uymakdan daha zor bir şey bulamadım."


"Gözlerini harama bakmaktan ve başkalarının ayıplarını görmekten koru."


"Bir gece karanlığında odamda otururken ayaklarımı uzatmıştım. Hemen bir ses duydum. Sultanla oturan edebini gözetmelidir diyordu. Hemen toparlandım."


"Allahü teâlânın kendileri sebebiyle nefsimi cezâlandırdığı bütün şeyler üzerinde düşündüm. Onların en şiddetlisi olarak gafleti buldum. ü teâlâdan bir an gâfil olmak (bir an O'nu unutmak) Cehennem ateşinden daha şiddetlidir."


"Ey Allah'ım! Ey kusurlardan uzak olan sonsuz kudret sâhibi Rabbim. Sen ne dilersen yaparsın. Benim vücûdumu öyle büyült, öyle büyült ki, Cehennem'i ağzına kadar doldursun. Böylece başka kullarına yer kalmasın. Onların yerine ben yanayım." Hazret-i Ebû Bekir de böyle duâ ederlerdi.


"Siz havada uçan birisini gördüğünüz zaman hemen o kimsenin fazîletli, kerâmet sâhibi birisi olduğuna hüküm vermeyin. Hatâ edebilirsiniz. O kimsenin hakîkaten fazîlet ve kerâmet sâhibi olduğunu anlamak için, İslâmiyetin emirlerine uymaktaki hassasiyetine, Peygamber efendimizin ahlâkı ile ahlâklanması ve sünnet-i seniyyeye uymasına, hakîkî İslâm âlimlerine olan muhabbet ve bağlılığına bakın.

Bunlar tam ise, o kimse fazîlet ve kerâmet sâhibidir. Bunlara uymakta en ufak bir gevşeklik ve zayıflık bulunursa, o kimse için fazîlet ve kerâmet sâhibidir, demek mümkündür.

Eline saglik,
Allah razi olsun, gafletten uzak ömrün olsun.


Eline saglik,
Allah razi olsun, gafletten uzak ömrün olsun.


Eline saglik,
Allah razi olsun, gafletten uzak ömrün olsun.


Tasavvûf

MollaCami.Com